Gemeente Oldenzaal


Masterplan Oldenzaal Centraal

De gemeente Oldenzaal is ook in het kader van intensief ruimtegebruik bezig met het opstellen van een herontwikkelingsplan voor een groot gebied (ca. 38 ha) rondom het station in Oldenzaal: Oldenzaal Centraal genaamd. Een zeer belangrijk element in die plannen wordt gevormd door de doorgaande spoorverbinding vanaf Hengelo richting Duitsland. Om het gebied optimaal te kunnen ontwikkelen tot een hoogwaardig woongebied wordt gestreefd naar een verdiepte aanleg van het spoor over een lengte van ongeveer 1300 meter.

Op 15 december 2005 heeft de gemeenteraad van Oldenzaal het Masterplan Stationspark Oldenzaal Centraal vastgesteld. Het Masterplan vormt de basis voor de bestemmingsplannen en is met de bevolking en andere betrokkenen besproken.

Het Masterplan is uitgebracht in een rapport en op CD. Deze zijn te verkrijgen bij de publieksbalie in de hal van het stadhuis (rapport EUR 5,00, CD EUR 3,00).

Een verkorte versie van het masterplan is HIER te downloaden.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot het projectsecretariaat Oldenzaal Centraal, mevrouw C. Perik, tel. 0541-588119 of e-mail C.Perik@Oldenzaal.nl.

Beeldkwaliteitplan Oldenzaal Centraal

In de raadsvergadering van 13 september 2007 is het Beeldkwaliteitplan Oldenzaal Centraal definitief vastgesteld.Het beeldkwaliteitplan ligt ter inzage in de hal van het stadhuis, of is HIER te downloaden

Stationspark

Uitwerking 1e deelgebied uit het Masterplan Stationspark Oldenzaal Centraal, zoals dat 15 december 2005 door de gemeenteraad van Oldenzaal is vastgesteld.

De uitwerking is HIER te downloaden

Afbeeldingen

oldenzaal centraal

oldenzaal centraal