Gemeente Oldenzaal


Herinrichting Stationsplein

In week 45 / 46 van dit jaar begint de civieltechnische aannemer, de Twentse Weg- en Water-bouw, met de werkzaamheden t.b.v. de herinrichting van het Stationsplein. Het is bedoeling dat de huidige bushalteplaatsen verplaatst worden naar een nieuw te maken busstation en de inrichting voor het stationsgebouw vernieuwd en verfraaid wordt. De werkzaamheden zullen in twee fases worden uitgevoerd. De eerste fase is het aanbrengen van het nieuwe busstation in het oosten van het gebied. Tijdens deze fase zal het busverkeer omgeleid worden via de Haerstraat naar de tijdelijke halteplaatsen in de Stationsstraat. Voor de situatie zie onderstaand kaartje, of klik op de kaart voor een vergroting.

De werkzaamheden zullen in hoofdzaak in het rood gearceerde gebied plaatsvinden. Er zullen echter ook werkzaamheden in het overige gebied plaatsvinden waardoor er enige overlast kan worden veroorzaakt. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft.

Met de tweede fase zal begonnen worden nadat het busstation zo goed als gereed is. De tijdelijke bushalteplaatsen zullen dan verwijderd worden en de bussen zullen dan van het nieuwe busstation gebruik maken. Tijdens deze fase zal het overige gebied wat tegenover het stationsgebouw ligt vernieuwd worden. Hierover zal te zijner tijd meer info komen.

De werkzaamheden zullen een lange periode in beslag nemen. Er dient rekening te worden gehouden dat tot aan de zomer 2008 hier gewerkt wordt.