Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

Rijbewijs ingevorderd beginnend bestuurster


Publicatiedatum: 22-7-2008 9:58:39

BARNEVELD - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 22 juli het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige vrouw uit Barneveld. Agenten zagen de vrouw slingerend haar weg vervolgen aan de Nieuwe Markt.

De Barneveldse werd een stopteken gegeven en onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat de vrouw teveel gedronken had. Ademonderzoek op het politiebureau wees uit dat de bestuurster met een alcoholpromillage van 1,62 achter het stuur had gezeten. Dat is voor een beginnend bestuurder meer dan acht keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de vrouw is proces - verbaal opgemaakt. Het rijbewijs werd ingevorderd. Justitie beslist over de teruggave. (08-102650)

Automobilisten gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 22-7-2008 9:58:00

WAGENINGEN - Bij een aanrijding op de kruising Ritzema Bosweg / Bosrandweg zijn maandagochtend 21 juli rond acht uur twee betrokkenen gewond geraakt.

Een 39-jarige vrouw uit Druten reed die ochtend over de Ritzema Bosweg in de richting van Renkum. De vrouw zou bij het afslaan naar de Bosrandweg een tegemoetkomende 56-jarige automobiliste uit Oosterbeek geen voorrang hebben gegeven. Een aanrijding was het gevolg. Beide vrouwen werden ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. De automobiliste uit Druten werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij liep een hoofdwond op door de aanrijding. De auto's werden afgesleept.
(08-102229)

Bromfietser gewond bij aanrijding auto

Publicatiedatum: 22-7-2008 9:56:59

BARNEVELD - Een zestienjarige jongen uit Voorthuizen heeft maandagmiddag 21 juli vermoedelijk een gebroken sleutelbeen opgelopen bij een aanrijding aan de Harselaarseweg.

De jongen reed die middag rond kwart over vier op zijn bromfiets op de Harselaarseweg in de richting van de Handelsweg. Voor hem reed een 59-jarige automobilist uit Rijssen. Op het moment dat de automobilist met zijn auto stopte, zou de jongen niet meer op tijd hebben kunnen remmen. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietser liep door de aanrijding vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op. Hij is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan.
(08-102527)

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Publicatiedatum: 22-7-2008 9:55:20

BARNEVELD - Een 51-jarige vrouw uit Leusden is maandagmiddag 21 juli gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval aan de Achterveldseweg.

Door nog onbekende reden raakte de vrouw rond kwart over vier met haar auto in een slip terecht en verloor zij de macht over het stuur. De automobiliste kwam daardoor met haar auto tegen een boom tot stilstand. Zij liep nekklachten op en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
(08-102531)