Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 22-07-2008

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op dinsdag werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 03.15 uur werd een 24-jarige automobilist uit Bunschoten gecontroleerd op de Kwekersweg. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en hij blies op het bureau 650 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De man was niet in het bezit van een rijbewijs.

Op het Eemplein werd een uur daarvoor een 40-jarige automobilist uit Bunschoten gecontroleerd. Hij bleek ook gedronken te hebben en blies op het bureau 370 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Een uur voor de alcoholrijder op het Eemplein werd een 33-jarige automobilist uit Woudenberg gecontroleerd op de Voorstraat. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 320 ug/l. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal kleine graafmachine

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een man aangehouden als verdachte van diefstal van een graafmachine. Zaterdagavond werd een graafmachine gestolen vanaf een bouwterrein aan De Stuwdam. Er werd aangifte gedaan en na onderzoek kwam naar voren dat een 44-jarige man uit Sluiskil mogelijk met deze diefstal te maken had. Hij werd op maandagavond aangehouden en ingesloten voor verhoor. De graafmachine is nog niet terecht.

Man en vrouw vechten op straat

AMERSFOORT- Op maandagochtend werden een man en vrouw aangehouden op straat na een vechtpartij. Omstreeks 09.45 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden op de Stadsring. Agenten gingen ter plaatse en zagen een man bovenop een vrouw liggen en dat de hals van de vrouw werd dichtgeknepen. Omstanders stonden erbij en keken ernaar. Door agenten werd de man van de vrouw afgetrokken. Bleek dat het twee ex geliefden waren en elkaar in de haren waren gevlogen. De vrouw zou zijn begonnen en beiden hadden beschadigingen aan kleding. Beiden werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vechtende vrouwen

AMERSFOORT- Op maandagochtend werden twee vrouwen aangehouden voor overlast. Omstreeks 16.35 uur was een 37-jarige vrouw uit Landgraaf bij het politiebureau aan de Asch van Wijckstraat. De vrouw stond in de publiekshal samen met een 34-jarige vrouw uit Amersfoort. Deze vrouw was net vrijgelaten voor een strafzaak. In de hal begonnen de vrouwen te bekvechten. Dit werd gesust en de twee verlieten het bureau. Buiten sloeg de vlam weer in de pan en de twee gingen nu met elkaar in gevecht. Beide kempkippen werden aangehouden. Hierbij beet de 34-jarige vrouw een agente in haar arm. Beiden vrouwen werden ingesloten voor verhoor.