Travel Unie International Nederland N.V.

ISO 14001 MILIEUCERTIFICAAT VOOR ROBINSON CLUBS ZWITSERLAND

Rijswijk, 16 juli 2008 â Deze maand hebben alle Zwitserse ROBINSON Clubs het internationale milieucertificaat ISO 14001 ontvangen: ROBINSON Club Arosa in Arosa, Piz Buin in Klosters en Schweizerhof in Vulpera. ,,We hechten veel waarde aan milieumanagement en zien een zorgvuldig milieubeleid als wezenlijke investering in de toekomstâ, aldus Sören Hartmann, CEO van ROBINSON GmbH. De directie en medewerkers van deze drie ROBINSON Clubs hebben overtuigend bewezen dat de hoge kwaliteitseisen van het ROBINSON-product samengaan met milieubewustzijn op elk terrein.

Zo heeft elk Club zijn eigen waterzuiveringsinstallatie en wordt afval gescheiden ingezameld. Door de koppeling van de stroomvoorziening aan de kamersleutel, gaan alle lichten en de airconditioning uit als de kamer wordt verlaten.

Inmiddels hebben 14 ROBINSON Clubs de ISO 14001 certificatie ontvangen. Naast de Zwitserse Clubs zijn dit alle Turkse en Griekse Clubs, de Spaanse Clubs Esquinzo Playa, Jandia Playa en Cala Serena, de Duitse Club Fleesensee in Mecklenburg-Vorpommern en de Club Apulia in Italië. Bovendien beschikken de vier Oostenrijkse ROBINSON Clubs over het Oostenrijkse milieukenmerk. ROBINSON betrekt niet alleen haar werknemers in duurzaamheid, ook gasten worden bewust gemaakt van het belang van het milieu. Dat gebeurt onder meer in brochures en door milieutips in de kamers.