Utrecht, 22-07-2008

Verkeersongeval met dodelijk slachtoffer

HOUTEN Op de Rondweg heeft dinsdagmorgen 22 juli een dodelijk verkeersongeval plaatsgevonden. Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Rondweg ter hoogte van De Koppeling een aanrijding had plaatsgevonden. Het bleek dat een 22-automobilist uit Houten uit de richting van De Staart was komen rijden, door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en met zijn voertuig aan de rechterkant van de weg tegen een boom belandde. Toen de hulpdiensten arriveerden, was het slachtoffer reeds overleden. De Verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de exacte oorzaak van het ongeval.

Man aangehouden na bedreiging

VIANEN De politie heeft maandagavond 21 juli een 24-jarige man uit Staphorst aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had twee messen op zak.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding dat een man in een woning aan de Vijfheerenlanden een vrouw bedreigde. Toen de agenten bij de woning aankwamen, was de man al weg. Hij zou in een bus naar Utrecht zijn gestapt. De agenten zochten naar de verdachte en vonden hem in een streekbus op het busstation. De man werd aangehouden en bij zijn fouillering kwamen twee messen aan het licht. Die zijn in beslag genomen. De verdacht is in verzekering gesteld en ingesloten. De aanleiding van de bedreiging ligt in de relationele sfeer.