Gemeente Lopik

Nieuwe website PAUW Bedrijven (sociale werkvoorziening) in de lucht!

Voor wie is de website bedoeld?

De nieuwe site is enerzijds bedoeld voor bedrijven en de 9 gemeenten in de provincie Utrecht die samenwerken met PAUW Bedrijven. U vindt er allerlei informatie over de diverse diensten van PAUW Bedrijven (zoals detachering, schoonmaak, groen, metaalbewerking en verpakken).

Aan de andere kant is de site bedoeld voor mensen die bij PAUW Bedrijven willen werken. Mensen, met een afstand tot de arbeidsmarkt, die via een leer-werktraject de nodige ervaring op kunnen doen, met als doel om bij een regulier bedrijf aan de slag te gaan. De website is niet alleen interessant voor mensen met een SW-indicatie, maar ook voor mensen met een andere uitkering zoals WWB, WIA of WAJONG.

Speciaal voor mensen op de wachtlijst

Heeft u een SW-indicatie en staat u op dit moment op de wachtlijst? Dan is het vanaf dit moment mogelijk om uw plek op de wachtlijst te bekijken. Dit kan door in te loggen met een aantal persoonlijke gegevens en een toegangscode die PAUW Bedrijven u de komende week via een brief toestuurt.

De rol van gemeenten

Daarnaast vindt u op de site informatie over de rol van de gemeente binnen de Sociale Werkvoorziening. In 2008 is er veel veranderd op het gebied van de uitvoering van de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW). De wet is aangepast en de verantwoordelijkheid van de gemeenten is hierdoor nog meer benadrukt. Eén van de consequenties van de wetswijziging is dat de gemeenten spelregels hebben opgesteld voor een aantal onderwerpen. Dit geldt voor:

* Persoonsgebonden Budget (PGB)

* Cliëntenparticipatie

* Wachtlijst / Plaatsingsbeleid

Deze verordeningen gelden voor alle WSW-geïndiceerden van de 9 gemeenten en zijn op de website te vinden.