Gemeente Rotterdam

Vanaf 21 juli 2008 electronische parkeerkaart te koop

Nieuwe electronische maand- en weekkaarten

Nadat enkele weken geleden door Stadstoezicht vervalste week en maandkaarten zijn ontdekt, is overgegaan op de electronische parkeerkaart. Deze kaarten worden sinds 21 juli uitsluitend uitgegeven via de Stadswinkels van de gemeente Rotterdam. De kaarten zijn ook te bestellen via de website van de gemeente.

De de electronische week- en maandkaarten worden uiterlijk begin volgend jaar vervangen door een definitieve versie met meer mogelijkheden dan de tijdelijke kaart.

Oude kaarten blijven geldig
De oude week- en maandkaarten (geldig in 2008) die bij de gemeente zijn gekocht blijven de rest van het jaar geldig en hoeven dus niet omgeruild te worden. De vervalste kaarten zijn eenvoudig te herkennen aan:

* Een fout jaartal in het invulvoorbeeld. Op de vervalsing staat begindatum 04-06-2007, dat moet zijn 04-06-2008. Ook bij de einddatum staat het verkeerde jaartal.

* Het blauwe bord met de witte P heeft geen reliëflak en heeft ook geen metallic-effect. Door het ontbreken van het reliëf is het verschil in dikte dus goed te voelen.

* Rechts op de kaart staat verticaal Rotterdam of Deelgemeente. De letters zijn wel zilverkleuring, maar ze hebben heeft geen hologramfolie.

* Ook het serienummer van de kaart bevat een fout. Het serienummer begint met R07, dat moet R 08 zijn.

Als men een vervalste kaart in bezit heeft of als aan de echtheid van de parkeerkaart wordt getwijfeld kan men contact opnemen met Stadstoezicht via het gratis telefoonnummer 0800-1545

Vragen

Voor de meest gestelde vragen over de invoering van de (tijdelijke) electronische parkeerkaart klikt u hier. Meer informatie kunt u krijgen in de Stadswinkels. O u belt 7 dagen in de week met het informatienumer van de gemeente Rotterdam 0800-1545.