Politie Haaglanden

persberichten 22 juli 2008

Haaglanden, 22-07-2008

Getuige houdt auto-inbreker aan
Den Haag Een kordate 17-jarige getuige voorkwam dinsdagmorgen 22 juli rond 02.45 uur in de Parkzijde dat een 15-jarige verdachte van een auto-inbraak kon vluchten. De jonge vrouw hoorde haar vader roepen dat een onbekende jongen in zijn auto zat en ondernam direct actie. Ze stapte op de verdachte af, haalde hem uit de auto en vroeg hem naar zijn identiteitsbewijs. Om te voorkomen van dat jongeman ervandoor ging, pakte zij het identiteitsbewijs van hem af. De gealarmeerde politie nam de verdachte van haar over en bracht hem over naar het politiebureau.

34-jarige Hagenaar is rijbewijs kwijt
Den Haag Een 34-jarige Hagenaar mag voorlopig geen auto meer besturen. De politie nam dinsdagmorgen 22 juli rond 06.00 uur het rijbewijs van de Hagenaar in beslag nadat zij constateerden dat de bestuurder met een snelheid van 112 km/u reed over de Erasumweg waar maximaal 50 was toegestaan.

Automobilist houdt zich niet aan rijverbod
Den Haag/Loosduinen Een 46-jarige automobilist uit Rotterdam liep in korte tijd twee maal tegen de lamp. Maandagavond 21 juli werd hij betrapt op het rijden onder invloed (405 ugl) in Delft. Het rijverbod nam de Rotterdammer niet serieus en stapte gewoon weer achter het stuur. Op de Laan van Meerdervoort werd hij vanmorgen rond 02.30 uur bij toeval opnieuw gecontroleerd. Toen bleek dat hij reed ondanks het eerder opgelegde rijverbod. Opnieuw werd proces-verbaal opgemaakt.

Via de stoeprand
Den Haag Een 31-jarige Hagenaar wist met dank aan de stoeprand dinsdagmorgen 22 juli op de weg te blijven. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 01.20 uur met piepende banden optrekken op de Vaillantlaan. Op het Vaillantplein raakte de man een stoeprand en veroorzaakte bijna een aanrijding waarop de agenten hem een stopteken gaven. De man stopte op de Prinsegracht, nadat hij wederom een stoeprand raakte. De man werd aangehouden en blies op het politiebureau 415 ugl. Omdat hij voor de derde keer in vijf jaar tijd werd aangehouden voor rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Kopstoot voor behulpzame man
Leidschendam Een 21-jarige man uit Zoetermeer kreeg dinsdag 22 juli om 00.30 uur op de Doctor van Noortstraat een kopstoot nadat hij in een tas keek waarvan hij dacht dat die onbeheerd stond. De eigenaar van de tas, een 23-jarige man uit Enschede, zag dat en was het hier niet mee eens en gaf de man een kopstoot. De man claimde dat er uit zijn tas gestolen was, maar de man uit Enschede had in ieder gaval niets op zak. Agenten hielden de man uit Enschede aan en brachten hem over naar het bureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor mishandeling.

15-Jarige op brommer
Wassenaar Surveillerende agenten zagen dinsdag 22 juli om 00.45 uur een scooterrijder op de Van Calcarlaan rijden en controleerden de bestuurder. Hij bleek een 15-jarige Hagenaar en mocht dus niet rijden op een scooter. Hij moest ook een blaastest afleggen, waarvan de uitslag net onder de toegestane hoeveelheid ugl. bleef.

Bijzondere rijstijl
Wassenaar De rijstijl van een automobilist gaf agenten dinsdag 22 juli om 00.30 uur aanleiding tot verder onderzoek. De agenten gaven de man op de Stoeplaan een stopteken en toen ze de bestuurder aanspraken, roken ze een stevige alcohollucht. De 53-jarige man uit Wassenaar blies op het politiebureau 815 ugl. Daarop namen de agenten direct zijn rijbewijs in en de officier van justitie ontvangt hier een proces-verbaal over.

Te snel, dronken, zonder rijbewijs en onder valse naam Rijswijk Een 28-jarige Hagenaar kreeg dinsdag 22 juli om 03.10 uur verschillende processen-verbaal mee naar huis. Agenten zagen hem met hoge snelheid op de Rotterdamseweg rijden en gaven hem een stopteken. De man moest op het politiebureau een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij tweemaal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Hij gaf in eerste instantie aan de agenten de naam van zijn broer op, toen hij zicht moest legitimeren. Bij verdere controle van zijn échte identiteit bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs.

Fietser gewond na aanrijding
Maasland De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding die tussen een auto en een fietser plaatsvond op maandag 21 juli om 13.40 uur. Op de kruising van de Scheeweg en de Coldenhovenlaan raakte daarbij een 14-jarige fietser uit Maassluis gewond. De ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis. Een 48-jarige man uit De Lier bestuurde de auto waarmee hij in botsing kwam.

Na biertje in café toch in auto
s-Gravenzande Agenten zagen maandag 21 juli om 18.45 uur een busje bij een café aan de Naaldwijkseweg wegrijden. Op de Galgeweg gaven ze de bestuurder een stopteken. De 42-jarige man uit Rotterdam vertelde zelf aan de agenten net in het café bier gedronken te hebben. De uitslag van de blaastest was 430 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.

Jongens met luchtbuksen aangehouden
Zoetermeer Naar aanleiding van een melding dat er een groep jongens met een geweer op de Piet Bakkerhove stond, gingen agenten dinsdagmorgen 22 juli omstreeks 00.30 uur ter plaatse poolshoogte nemen. Op de Piet Bakkerhove troffen zij inderdaad een zestal jongens aan met twee luchtbuksen. Twee Zoetermeerders van 19 en 21 jaar, die verklaarden dat de luchtbuksen van hen waren, werden aangehouden. De luchtbuksen werden in beslag genomen en beide jongens zijn aan het bureau verhoord.