Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 22-07-2008

Politie zoekt onbekend gebleven bestuurder

DIEVERBRUG De politie is op zoek naar de bestuurder van een Citroën Xantia (kleur: grijs met bruine gloed > champagne kleurig) die maandagmiddag tegen kwart voor twee op de N371 betrokken was bij een kop-staart aanrijding. Lees meer op het homepage bericht.

Aanhouding na mishandeling

EMMEN De politie heeft maandagavond een 47-jarige man uit Ooltgensplaat aangehouden als verdachte van mishandeling. Een 53-jarige Emmenaar kreeg verschillende stompen in zijn gezicht. Een nader onderzoek naar de toedracht wordt ingesteld. (08-156074)

SLEEN Door de politie is maandagavond een 49jarige inwoner van Sleen aangehouden. De man had zijn 43-jarige vriendin bij de keel gegrepen en bedreigd. (08-156068)

Vissen zonder acte

TIENDEVEEN De politie heeft twee jongens van 15 en 17 jaar bekeurd voor het vissen zonder vispas. De jongens waren aan het vissen in Tiendeveen bij het Kanaal Oostzijde en konden hun vispas niet tonen. Ook werd er gevist met levend aas. De politie heeft verschillende zetlijnen (tbv snoekbaarsvangst) in beslag genomen. (08-156094)

Rijden onder invloed

BEILEN Maandagmiddag werd een 50-jarige bestuurster uit Hijken door de politie betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw reed over de weg Smalbroek en probeerde haar telefoon al rijdend uit haar broekzak te pakken. Hierdoor raakte zij van de weg en kwam in de sloot terecht. Botsen = blazen, (240 µg/l, 0,6 promille). (08-156004)

EMMER COMPASCUUM Het rijbewijs van een 54-jarige man uit Marssum is door de politie ingevorderd. De man werd maandag tegen de avond gecontroleerd op het rijden onder invloed op de Vegterswijk. Met een testresultaat van 850 µg/l (1,9 promille) had hij te veel drank op achter het stuur. (08-1556035)

EMMEN De politie heeft een 62-jarige bestuurder uit Emmen van de weg gehaald. De man werd dinsdagmorgen in alle vroegte op de Ermerweg gecontroleerd (465 µ/gl, 1,1 promille). Dit leverde de man een bekeuring op en een rijverbod van vier uur. (08-156085)

Aanrijding na inhaalmanoeuvre

BEILEN Een 38-jarige man uit Harlingen reed maandagmiddag over de N382 ter hoogte van het viaduct Vorrelveen. Voor hem reed een auto met paardentrailer. In de lange bocht zag de man wel een tegenligger (40jarige vrouw uit Mantige) maar hij dacht dat hij nog wel ruimte had om in te halen. Toen hij de inhaalmanoeuvre begonnen was, kwam de man tot ontdekking dat zijn auto niet het vermogen had om op tijd de auto met trailer te passeren. Hierop remde hij af, hierbij blokkeerden zijn voorwielen en kwam de man tegen de auto met trailer van een 25-jarige Hoogeveense aan. De man kon zijn auto in de berm tot stilstand brengen, Ook de tegenligster kwam met haar auto in de berm terecht. De auto en trailer belandden in de naast gelegen sloot. Een ongeval met veel blikschade. Gelukkig zaten er geen paarden in de trailer. (08-156023)

Fietser steekt over zonder om te kijken

ASSEN Een 82-jarige fietser uit Assen, vergat maandagmiddag om over zijn schouder te kijken toen hij wilde afslaan. Op de kruising Mr. Groen van Prinsterenlaan en de Thorbeckelaan sloeg hij links af om naar zijn woning te rijden. Achter hem reed een 50-jarige Assense met haar auto. Zij kon de man niet meer ontwijken een aanrijding was het gevolg. De man is met een gebroken heup naar het ziekenhuis gebracht. (08-156020)

Inbraak

EMMEN Bij een pand aan de Oosterbracht is afgelopen weekend in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Daarbij is een geldbedrag ontvreemd. De diefstal werd maandagmorgen ontdekt. De politie stelt een onderzoek in (08-155872)

Bedrijfsongeval

RUINEN Maandagmorgen is een 46-jarige man uit Noordwolde (Fr) ernstig gewond geraakt na een val. De man was een hijsliftsysteem aan het inspecteren en is met ladder en al gevallen. De man is per traumaheli naar Groningen vervoerd, over zijn toestand is verder niets bekend. De oorzaak van de val is nog onduidelijk. (08-155855)

Trampoline voor de deur

ASSEN Een 15-jarige Assenaar stond dinsdagmorgen in alle vroegte raar te kijken. Er werd aangebeld en voor de deur stond een grote trampoline met een doorsnede van ca. 1.50 m. De trampoline werd door twee jongens bij de Assenaar achtergelaten. De jongen denkt zelf dat het om een geintje gaat. Waar de trampoline thuis hoort is nog niet duidelijk. De politie neemt de trampoline voorlopig mee naar het bureau (08-156089)