Gemeente Groningen

Schoonmaakteam houdt binnenstad schoon met milieuvriendelijke auto op elektriciteit

De vuilnisbakken in de binnenstad worden binnenkort geleegd in een elektrische auto. Nu rijdt het Huiskamerteam van de Milieudienst, dat de hele dag in de binnenstad rondrijdt om afval op te ruimen, nog met een auto die op benzine rijdt.

foto schoonmaakauto Milieudienst 's Nachts staat de milieuvriendelijke auto aan het stopcontact om op te laden. Er zit een camera op zodat de bestuurder kan zien of er mensen achter de auto lopen. De auto mag in het voetgangersgebied komen. Officieel heet de nieuwe aanwinst van de Milieudienst de Mega Multi Truck. De gemeente huurt het voertuig eerst een jaar. Daarna valt de beslissing of hij blijft en of de gemeente nog meer van deze voertuigen aanschaft. De Mega Multi Truck is vanaf augustus in de binnenstad te zien.

Duurzaamste stad
De komst van elektrische voertuigen past in het beleid van de gemeente om zelf ook zo veel mogelijk milieuvriendelijk te zijn. Het college van burgemeester en wethouders wil dat Groningen in 2025 de duurzaamste stad van Nederland is. Meer hierover weten? Kijk dan hier. foto bak open van schoonmaakauto