Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

RUBÉN BLADES
CON SON DE TIKIZIA

multigetalenteerde levende legende

Melkweg, The MAX · dinsdag 22 juli · 21.00 uur · 35,00 + lidm.
· · ·

Panamese alleskunner Rubén Blades zingt, schrijft liedjes, is advocaat, acteur, latin jazz muzikant én politicus. Maar is bovenal de absolute koning van de salsamuziek. Blades staat er vooral om bekend swingende salsa te verdiepen met sociaal bewuste teksten waarin de mens centraal staat, de zogenaamde salsa conciente, zoals op de hits `Pablo Pueblo' en het bekendste salsa nummer ooit `Pedro Navaja'. Hij ontving voor zijn muziek regelmatig Grammy awards en verkocht wereldwijd miljoenen albums. Vanavond komt de legende met de legendarische salsaformatie Son de Tikizia de Melkweg laten swingen.

Eigenzinnig als hij is bracht Blades in 1988 het rock georiënteerde en volledig Engelstalige album `Nothing But The Truth' uit in samenwerking met andere grootheden als Sting, Elvis Costello, Lou Reed en Eric Clapton. Voor de albums `Escenas' en `Antecedente', `La Rosa de los Vientos', `Tiempos' en `Mundo' ontving Blades zelfs Grammy awards. Geheel in lijn met zijn sociaal bewuste maatschappelijke betrokkenheid stelde Blades zich kandidatuur voor het Panamese presidentschap in 1994, waarbij hij op het nippertje derde werd. Hierna besloot president Torrijos hem in 2004 tot minister van toerisme te benoemen. Alsof dit nog niet voldoende getuigt van de getalenteerde kanten van deze man acteerde Blades ook nog in talrijke films als `The Devil's Own', `The Cradle Will Rock' en `All the Pretty Horses', waarvan zijn rol in `Crossover Dreams' de meest bekende is.

Intussen heeft Blades zich weer toegelegd op de passie waar nog steeds zijn hart ligt: de latin jazz. En het is dus swingen geblazen vanavond met deze multigetalenteerde levende legende. Om de voeten stevig van de vloer te krijgen en de heupen flink door te smeren neemt Blades een andere legendarische band mee: zijn begeleidingsband `Son De Tikizia'. Deze succesvolle Costa Ricaanse experimentele salsaformatie onder begeleiding van Walter Flores heeft de groove net zo goed onder knie als de Panamese muzikale grootheid.



Ingezonden persbericht