Koninklijke Begemann Groep N.V.

Persbericht

Begemann bereidt transactie met Ego Lifestyle voor

Zoals aangekondigd in haar persbericht d.d. 26 mei 2008 heeft Koninklijke Begemann Groep N.V. ( RBG ) de afgelopen maanden verschillende mogelijkheden tot optimalisatie van de waarde van het actief onderzocht. Van deze mogelijkheden is op dit moment de overname van Ego Lifestyle B.V. ( Ego ) door middel van een reverse take-over het meest concreet en een Memorandum of Understanding is reeds getekend. Partijen bevinden zich thans in een fase waarin een due diligence onderzoek wordt uitgevoerd en de transactie nader wordt uitgewerkt. De verwachting is dat dit onderzoek positief wordt afgerond en de transactie op korte termijn wordt vormgegeven, waarna dit voorstel ter goedkeuring aan de aandeelhouders zal worden voorgelegd.

Teneinde de overname van Ego door middel van een reverse take-over gericht op optimalisatie van de waarde van het actief te kunnen effectueren, dient de huidige nominale waarde van de aandelen RBG, die de intrinsieke waarde daarvan inmiddels ruimschoots overtreft, te worden verminderd. De nominale waarde zal van euro 6 naar euro 0,25 worden teruggebracht.

Deze procedure, waarmee vrije uitkeerbare reserves worden gecreëerd, zal de vennootschap in staat stellen om zowel een transactie tot realisatie van de beursnotering, zoals de beoogde reverse take-over, aan te gaan als aandelen in te kopen tegen een nader vast te stellen prijs, die gebaseerd zou kunnen worden op de uitkering die aan de aandeelhouders RBG gedaan zou zijn bij liquidatie van de vennootschap. Daarmee wordt aan die aandeelhouders, die daarvoor opteren, de oorspronkelijk beoogde exit-mogelijkheid geboden.

De Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op 7 augustus 2008, zal worden verzocht te besluiten tot wijziging van de statuten onder meer inhoudend verlaging van het geplaatst kapitaal door vermindering van de nominale waarde van de aandelen.




Koninklijke Begemann Groep N.V.