Ingezonden persbericht


Persbericht

Zakelijke reisorganisatie Egencia, onderdeel van Expedia, start in Nederland

Venlo, 22 juli 2008 Zakelijke reisorganisatie Egencia, onderdeel van Expedia, Inc., opent zijn eerste vestiging in Nederland. Egencia is de vijfde grootste zakelijke reisorganisatie ter wereld en werd in 2002 opgericht als Expedia Corporate Travel. Tegelijkertijd gaat Egencia een samenwerking aan met het Ierse e-Travel. Hiermee breidt Egencia zijn aanwezigheid in Europa aanzienlijk uit en is nu vertegenwoordigd in Nederland, Ierland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, België, Spanje en Italië.

Egencia bedient de zakelijke reiziger met een combinatie van online en offline diensten. Naast op maat gemaakte reisprogramma s biedt Egencia een online platform waar reismanagers bij grote organisaties informatie kunnen inwinnen over reisprogramma s en zelf hun boekingen kunnen beheren. Zakelijke reizigers en reismanagers van over de hele wereld hebben nu ook in Nederland en Ierland toegang tot lokale dienstverlening en informatie. Ze worden ondersteund in geval van taalproblemen en kunnen via het online platform boekingen doen of bewerken.

Deze lancering in Nederland en Ierland is een grote stap in onze uitbreidingsstrategie op Europees en wereldwijd niveau, aldus Christophe Pingard, vice president Europe van Egencia. De combinatie van lokale marktkennis en onze toonaangevende geïntegreerde technologie stelt ons in staat om waarde toe te voegen aan zowel internationale klanten die naar deze twee markten reizen als aan Ierse en Nederlandse zakenreizigers.

Over Egencia

Egencia is s werelds vier na grootste zakelijke reisorganisatie en onderdeel van het beursgenoteerde Expedia, Inc (NASDAQ: EXPE), s werelds bekendste online marktplaats voor reizen. Egencia helpt het bedrijfsleven door als enige echt geïntegreerde dienstverlening voor zakelijke reizen aan te bieden. Door de combinatie van krachtige online en offline diensten biedt Egencia een volledig reisaanbod voor zakelijke reizigers en reismanagers, ondersteund door wereldwijde marktkennis en een best-in-class technologieplatform.

Voor meer informatie, kijk op www.egencia.nl of neem contact op met

Edelman

Ilse de Sain

t: 020 30 10 980

e: ilse.desain@edelman.com