Politie Amsterdam-Amstelland



Dader beroving uit water gered / Kelbergen (22/07/08)

Een nog onbekende man is in de nacht van maandag op dinsdag gered uit het water van een siervijver gelegen aan Kelbergen. Hij wordt verdacht van het beroven van een 44-jarige man uit Amsterdam.

Surveillerende agenten in burger zagen de onbekende man zijn slachtoffer beroven terwijl die in zijn auto zat. Toen de politieambtenaren zich bekend maakten vluchtte de verdachte weg en verdween hij in de tuinen. Een politiehond speurde daarna de omgeving af. Deze vond de verdachte in een vijver waar hij niet meer zelfstandig uit kon komen. Toen de agenten de verdachte op de kant trokken ademde deze niet meer. Na het verlenen van eerste hulp begon deze weer te ademen. De man is aangehouden en overgebracht naar een ziekenhuis. Het slachtoffer van de beroving is opgevangen en van hem is een aangifte opgenomen. De telefoon die van hem werd gestolen is aangetroffen bij de verdachte.

Bijna tien keer te veel gedronken / Amstelveenseweg (22/07/08)

Een 30-jarige Amsterdammer is dinsdagmorgen omstreeks vijf uur op de Amstelveenseweg betrapt terwijl hij zijn bromfiets bestuurde onder invloed van alcohol.

De man werd gecontroleerd op de Amstelveenseweg en moest daar een blaastest ondergaan. Omdat deze positief was is de bromfietser aangehouden en werd hij aan een ademanalyse onderworpen. Daar kwam hij tot een promillage van 2,1. Omdat hij een beginnende bestuurder is (0,2 is toegestaan) is dit bijna tien keer teveel. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt een proces-verbaal op.