Ingezonden persbericht


Persbericht 22 juli 2008

North Sea Jazz op Radio 6 goed beluisterd

36% meer luisteraars bereikt dan vorig jaar

Radio 6 heeft met de live uitzendingen vanaf het North Sea Jazz festival dit jaar ruim 170.000 luisteraars van 35 jaar en ouder bereikt. Dat is 36% meer luisteraars dan vorig jaar. De publieke zender voor jazz, wereldmuziek en cultuur maakte in totaal 55 uur radio vanuit de eigen Radio 6 studio in Ahoy. De luisteraar waardeert de uitzending met een cijfer 7,5. Het representatieve onderzoek werd uitgevoerd door bureau de Vos en Jansen in opdracht van Radio 6.

Margreet Teunissen, zendermanager Radio 6: North Sea Jazz is het festival bij uitstek voor de Radio 6 luisteraar. Het programma van dit evenement is voor de ware muziekliefhebber een feest. Het is fantastisch dat wij zo uitgebreid en compleet verslag hebben kunnen doen voor alle luisteraars die geen kaartje hadden voor Ahoy. Steeds meer luisteraars weten Radio 6 te vinden en dat is goed nieuws.

Radio 6 op North Sea Jazz

Radio 6 zond vrijdag 11 juli t/m zondag 13 juli het North Sea Jazz Festival in Rotterdam live uit. In totaal resulteerde dat in 55 uur radio vanuit de speciale Radio 6 studio in Ahoy met exclusieve live-registraties van onder andere Herbie Hancock, Buddy Guy, Al Jarreau, José James, Pat Metheny, Chaka Khan en Angie Stone.

Zie www.radio6.nl voor veel informatie over de programmering, muziek, cultuur en blogs