Persbericht

Kensington geeft een nieuwe draai aan laptopbeveiliging

~ draagbaar slot reduceert risico op diefstal voor studenten en mobiele werkers ~

Houten, 22 juli 2008 - Kensington, aanbieder van mobiele computeraccessoires, introduceert de ComboSaver® Portable Notebook Lock voor laptopbeveiliging onderweg. Dit speciaal ontworpen combinatieslot met spiraalkabel is Kensington s meest mobiele beveiliging tot nu toe.

Het nieuwe slot is ontwikkeld om op een eenvoudige manier de voortdurende strijd tegen diefstal van laptops aan te gaan. Het is bedoeld voor studenten en mobiele professionals, de meest kwetsbare groepen bij diefstal van laptops. Het anti-diefstal kabelslot voorkomt dat zij slachtoffer worden van verlies van gevoelige data en bestanden waar ook het zakelijke leven recentelijk mee werd geconfronteerd.

Het gepatenteerde T-balk mechanisme en de staalkabel van de ComboSaver® zorgen voor optimale beveiliging, terwijl een slinky -style spiraalkabel ervoor zorgt dat het slot in elkaar draait en daardoor erg compact is. Dit betekent dat het veel kleiner en lichter is dan andere sloten op de markt. Hierdoor is het een aantrekkelijke optie voor mensen die hun slot in hun laptoptas mee willen nemen.

Laptops zijn nooit eerder zo krachtig of mobiel geweest , zegt Robert de Vries, Sales en Marketing manager bij Kensington Benelux. Grote hoeveelheden waardevolle persoonlijke en professionele gegevens worden bewaard op mobiele apparatuur waardoor er nieuwe veiligheidsrisico s ontstaan. Een kabelslot is de eerste verdedigingslinie tegen het verliezen van je laptop aan een opportunistische dief.

Voor studenten is hun laptop niet enkel de sleutel tot persoonlijke data, gedownloade muziek en video s, maar ook tot hun academische successen. Aangezien zij vaak in slecht beveiligde accommodatie wonen en hun laptops van en naar college en de bibliotheek meenemen, maakt dit hen extra kwetsbaar. Ouders die duizenden euro s in de opleiding en uitrusting van hun kind hebben geïnvesteerd, zouden onverstandig zijn om het risico te lopen dat te verliezen, door het aanschaffen van een laptopslot achterwege te laten , concludeert De Vries.

(313 woorden)