Persbericht

22 juli 2008

Zebra introduceert HC100-polsbandprinter voor patiëntidentificatie

~ De combinatie van thermisch printen en antibacteriële polsbanden verbetert de patiëntidentificatie en verhoogt de veiligheid ~

Zebra Technologies, internationaal leverancier van on-demand printoplossingen voor de gezondheidszorg, presenteert de eerste unieke patiëntidentificatie-oplossing met polsband-cartridge. Hiermee wordt het printen van polsbanden eenvoudiger en voordeliger voor zorginstellingen.

Verloren of onleesbare polsbanden zijn een belangrijke oorzaak voor incidenten , zegt Mikel van Urk, regional sales manager bij Zebra. Door gebruik te maken van barcodepolsbanden zorgen ziekenhuizen ervoor dat patiënten foutloos en efficiënt worden geïdentificeerd voordat bloed wordt afgenomen, medicatie wordt toegediend of een bloedtransfusie wordt uitgevoerd. Dit helpt de patiëntveiligheid te vergroten en het reduceert de kans op fouten.

De nieuwe HC100 Zebra patiëntidentificatie-oplossing is gebruiksvriendelijk en heeft en zeer (smalle) footprint. Het verwisselen en of aanvullen van polsbandjes in de printer is door het unieke cartridge-concept een zeer eenvoudige handeling. De cartridge communiceert met de printer via een chip, waardoor alle instellingen direct worden gerealiseerd. De Zebra polsbanden hebben een antibacteriële coating, waardoor infectiegevaar via de polsband wordt gereduceerd. In tegenstelling tot veel laserprinters biedt de HC100-patiëntidentificatie-oplossing wel de mogelijkheid om polsbanden per stuk uit te printen. Het personeel hoeft geen labels meer in een speciale lade te plaatsen en uit te printen om deze vervolgens op de polsband te plakken. Dit is kostenbesparend en resulteert in minder afval.

De patiëntidentificatie-oplossing is uitgerust met een smart card die de printerinstellingen optimaliseert en automatisch kalibreert op basis van de omvang van de polsband. De printer maakt snel en nauwkeurig scannen mogelijk doordat de barcodes bestendig zijn tegen water, bloed, zeep en andere vloeistoffen. De polsbanden blijven langer optimaal leesbaar dan de gemiddelde opnametijd van patiënten. De HC100-printer is geschikt voor de volledige productlijn van witte en gekleurde Z Band-cartridges, die verkrijgbaar zijn in verschillende maten voor kinderen, ouderen en volwassenen. De antibacteriële coating beschermt de Z Band-polsbanden tegen MSRA Type 2, 3 en 4, S. Aureus, P. Aeruginosa en E. Coli, de meest voorkomende oorzaken van ziekenhuisinfecties.

De HC100 kan polsbanden per stuk of in aantallen printen en door het gebruik van de cartridges (met chip-identificatie) kan de gebruiker eenvoudig verschillende formaten polsbanden door elkaar printen. Door het gebruik van thermische printtechnologie hoeft de gebruiker nooit toner of printlint te vervangen. Dit verhoogt de efficiency en verlaagt de onderhoudskosten van de HC100.

De HC100-patiëntidentificatie-oplossing kan worden uitgerust met draadloze connectiviteit, wat de implementatie vereenvoudigt en gebruikers in staat stelt om printers eenvoudig te verplaatsen binnen het ziekenhuis. Zebra s uitstekende relatie met HIT-softwareleveranciers zorgt ervoor dat de HC100-patiëntidentificatie-oplossing eenvoudig te implementeren is door de goede integratie met ADT-applicaties.

(430 woorden)