Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 22-07-2008

Nummer: 28

Op dinsdag 22 juli 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Verkoop grond achter 's-Gravenweg 168
Het college gaat een overeenkomst aan tot verkoop van het perceel grond nabij 's-Gravenweg 168. Het stuk grond is gelegen achter het woonhuis 's-Gravenweg 168 en is circa 480 m2 groot.

Verzoek tot achtervangpositie Com·wonen
Het college stemt in met verlening van de gevraagde borgstelling (achtervangpositie) voor de lening van E 25.000.000, - aan Com·wonen door de BNG Bank, conform de voorwaarden in de standaardovereenkomst tot geldlening. Het bedrag is ter financiering van het project De Rondelen. De borgstellingconstructie heeft als hoofddoel dat woningcorporaties goedkope leningen kunnen aantrekken, wanneer het Waarborgfonds Sociale Woningbouw hen borgt.

Concept Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Schenkel-Noord Het college stelt het gewijzigde ontwerp-raadsvoorstel en het ontwerp-besluit Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Schenkel-Noord vast. Wijzigingen zijn aangebracht naar aanleiding van de vergadering van commissie Stedelijke Ontwikkeling op 25 juni dit jaar. De wijzingen hebben vooral betrekking op de realisatie van nieuw woongebied op de hoek van de Capelseweg nabij de Jasmijnsingel, de zorgboulevard en detailhandel.

Zorgboerderij 's-Gravenweg 355
Het pand aan de 's-Gravenweg 355 wordt ingericht als transferunit om patiënten van het IJsselland Ziekenhuis (tijdelijk) op te vangen, een zogenoemde zorgboerderij. Om deze 'zorgfunctie' in Capelle mogelijk te maken besluit het college: a. hogere grenswaarden vast te stellen voor geluid op de voorgevel en buitenruimte van 58 dB; b. een vrijstellingsprocedure te starten;
c. de raad voor te stellen een voorbereidingsbesluit te nemen voor herziening van het bestemmingsplan 'Stadsdeelpark II' waarbinnen 's-Gravenweg 355 ligt.

Definitief besluit Regulier Technisch Onderhoud (RTO) schoolgebouwen Primair Onderwijs Het college stemt in met het voorstel 'Definitief besluit Regulier Technisch Onderhoud schoolgebouwen Primair Onderwijs'. Het besluit is tot stand gekomen na overleg met het Onderwijsplatform. Dit houdt in dat vanaf 1 januari 2009 het jaarlijkse bedrag voor onderhoud wordt opgesplitst in twee delen: Regulier Technisch Onderhoud en in Groot Ingrijpend Onderhoud. Voor schoolbesturen betekent dit dat Groot Ingrijpend Onderhoud, zoals renovatieachtige activiteiten, alleen kan worden uitgevoerd nadat nut en noodzaak zijn aangetoond waarbij rekening wordt gehouden met eventuele gebiedsontwikkeling.

Visiedocument SLIM REIZEN
Het college stemt in principe in met het visiedocument SLIM REIZEN. In dit visiedocument zijn de kaders en beleidsuitgangspunten vastgelegd die de basis vormen voor de uitwerking van een gemeentelijk verkeer en vervoersplan (gvvp). SLIM REIZEN staat voor het mogelijk maken van sociaal-economische activiteiten en ontwikkelingen door: mensen te verleiden gebruik te maken van andere vervoerwijzen, de infrastructuur beter te benutten en maatregelen te treffen om de negatieve effecten van bereikbaarheid op leefkwaliteit en verkeersveiligheid te verminderen. Het college heeft het visiedocument vrijgegeven voor inspraak door bewoners en bedrijven. Dit zal dit najaar plaatsvinden.

Voorstel tot het vaststellen van de Subsidieverordening Welzijn 2008 onder intrekking van de Subsidieverordening Welzijn 2004 Het college stelt het wijzigingsvoorstel, conceptraadsvoorstel en -raadsbesluit inzake de Subsidieverordening Welzijn 2008 vast. Deze vervangt de verordening uit 2004. De belangrijkste wijziging is de jaarlijkse toevoeging van een subsidieoverzicht aan de productenraming. Een andere belangrijke wijziging is dat de grens voor kleine instellingen is verhoogd van E25.000, naar E50.000,-. Hierdoor vallen meer instellingen onder de typering 'kleine instelling'. Dit brengt een verlichting van administratieve lasten voor deze instellingen met zich mee (accountantscontrole).

Proef afsluiting Nijverheidsstraat in de avondspits Het college stemt in met het als proef afsluiten van de oprit naar de Algeraweg (hoofdrijbaan) komend van de Nijverheidsstraat op werkdagen van 16.00 uur tot 18.30 uur voor een periode van 5 maanden. Hiervoor is een verkeersstudie gehouden waaruit bleek dat de afsluiting gunstig is voor de doorstroming van verkeer op de Algeraweg. Er zijn toetsingscriteria opgesteld om achteraf te beslissen of de proef geslaagd is. De criteria zijn:
- er moet sprake zijn van een zichtbaar minder lange wachtrij op de hoofdrijbaan van de Algeraweg in de richting van de Krimpenerwaard;
- de gemiddelde reistijd op het traject Abram van Rijckevorsel - Nieuwe Tiendeweg is afgenomen met minimaal 10%;
- er mag geen sprake zijn van een substantiële toename (meer dan 10%) van het autoverkeer op de Schonberglaan.

Binnenplanse Vrijstelling bedrijfsverzamelgebouw Cornusbaan Stevast BV heeft een bouwvergunning aangevraagd voor de bouw van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Cornusbaan in het Hoofdweggebied. Het pand krijgt een bedrijf- en een kantoordeel. Dit past binnen het bestemmingsplan 'Hoofdweg 1998'. Alleen de geplande hoogte van het kantoordeel overschrijdt de voorschriften met 1.45 meter. Het bestemmingsplan voorziet in een vrijstellingsmogelijkheid. De overschrijding blijft binnen de hiervoor gestelde kaders. Het college spreekt in principe de bereidheid uit om vrijstelling te verlenen voor de hoogte van het kantoorpand.

Aanvraag monumentenvergunning aanpassing woonhuis 's-Gravenweg 317 Het college verleent een vergunning voor het vervangen van de bestaande dakramen, het plaatsen van nieuwe dakramen en het wijzigen van de kleur van de kozijnen van het woonhuis aan de 's-Gravenweg 317.

Verkoop grond nabij Oppland 15
Het college gaat een overeenkomst aan tot verkoop van het perceel grond nabij Oppland 15. Het perceel heeft een grootte van 8 m2. Het verzoek is getoetst aan geldende criteria (stedenbouwkundige aspecten, kabels en leidingen, groenstructuur, enzovoorts). Tegen de verkoop bestaan geen bezwaren.

Straatfeest in de Moluksewijk
De burgemeester verleent een vergunning voor een straatfeest in de Moluksewijk. Dit feest vindt plaats op zaterdag 30 augustus 2008 van 12.00 uur tot zondag 31 augustus 2008 3.30 uur. Tevens verleende de burgemeester ontheffing voor het verbod tot het zonder vergunning verstrekken van zwak- alcoholhoudende drank voor gebruik ter plaatse. Het college verleent een vergunning voor het ten gehore brengen van mechanische en levende muziek en het gebruik van de weg/standplaats.

Vergunningaanvraag voor het houden van een Antilliaans zomercarnaval op zaterdag 2 augustus 2008

De burgemeester verleent een vergunning voor het houden van een Antilliaans zomercarnaval en het houden van een optocht aan Nos Tambe Tei. Het college verleent een vergunning aan Nos Tambe Tei voor het hebben van kraampjes en het ten gehore brengen van mechanische en levende muziek.


---