B EN W BERICHTEN 2008 - 28 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 22 juli

Wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs

1. (22-07) Het college stelt de raad voor om de motie 'Dark Numbers' (2007/2270 van de raadsleden Baran, Duys en Verwijs af te doen. In de motie verzocht de raad het college alle jongeren die zonder werk, uitkering of schooldiploma thuis zitten of op straat rondhangen, op te zoeken zodat ze weer naar school of aan het werk gaan. Diverse maatregelen hebben er toe geleid dat het aantal voortijdig schoolverlaters en 'dark numbers' afneemt.

Wethouder Economie, Haven en Milieu

1. (22-07) Het College heeft kennis genomen van de door de burgemeester afgegeven Verklaring van geen bezwaar voor een helikopterlandplaats op het terrein van Europe Container Terminals (ECT) op de Maasvlakte. De verklaring van geen bezwaar betreft de openbare orde en veiligheid en staat los van planologische en milieuaspecten. ECT had eerder al een helihaven die momenteel niet meer in gebruik is. De Verklaring van geen bezwaar betreft een nieuwe locatie voor incidenteel gebruik. Indien nodig kan daar ook de traumahelikopter landen. De Verklaring van geen bezwaar is een eerste stap in een vergunningenprocedure, met onder meer een toets op het bestaande bestemmingsplan en de milieuvergunning. Ook is een vergunning van de Inspectie van Verkeer en Waterstaat nodig.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1. (22-07) Het college heeft beroepschriften tegen beschikkingen op verzoeken voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen afgehandeld.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. (22-07) Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan "Oud Mathenesse" gewijzigd vast te stellen. De wijziging betreft een technisch detail. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de verlegging van het kruispunt Tjalklaan met Franselaan en Spaanseweg.

2. (22-07) Het college stelt de raad voor opnieuw een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden geleden aan de Stolwijkstraat, voorlopig nummer 25. Na het verlenen van de benodigde vrijstelling kan de bouw van het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid mogelijk gemaakt worden.

3. (22-07) Het college heeft besloten om de ingebrachte zienswijze tegen het ontwerp-vrijstellingsbesluit voor het vestigen van een broodjeszaak aan de Oude Binnenweg 150a ongegrond te verklaren.


---- --