Website over evenementen in het Gelredome


ARNHEM, 20080722 -- Het Gelredome in Arnhem krijgt steeds meer evenementen en (pop)concerten in haar stadion. Concrete informatie en tips over evenementen zijn echter moeilijk te vinden. Dat bracht de Webmasters van atgelredome.nl op het idee op een website te openen. Op deze website kan de bezoeker alle informatie vinden om een geslaagde avond aan te doen in het Gelredome.

Steven en Ruud zijn de webmasters van atgelredome.nl. Het idee is 3 maanden geleden geboren. Dit jaar nog zijn er diverse grootschalige evenementen te zien in het Gelredome. In september Symphonica in Rosso met Lionel Richie. In oktober doet Marco Borsato weer een concertreeks met zijn "Witlicht" tour. André Rieu sluit het jaar 2008 af met een Kerstconcert. Reden genoeg voor Steven en Ruud, om een non commerciële website te maken voor de bezoekers.


Op de website word informatie gegeven over items zoals de bereikbaarheid, de catering en de kaartverkoop. De kaartverkoop voor een concert zijn voor veel mensen nog een onduidelijk item. Veel bezoekers betalen veel te veel voor het entree bewijs, door de vele boekingskantoren die proberen zo veel mogelijk kaarten op te kopen. Vervolgens proberen zij deze tegen woeker prijzen weer door te verkopen. Atgelredome.nl hanteert alleen de officiële links van de kaartverkoop. Zij hebben dan ook geen enkele commerciële connectie met de boekingskantoren. Toen bekend werd dat Tina Turner 2 concerten gaat geven in maart 2009, was er een explosieve groei te zien betreft de bezoekers aantallen op de website. In een forum kunnen de bezoekers informatie en tips vragen.


De komende weken zal de website nog een grote aanvulling krijgen. Bij een dergelijk groot evenement wil de bezoeker vaak een dagje naar Arnhem, om vervolgens het concert te bezoeken. Op de website word dan advies gegeven over de "inwendige" mens en natuurlijk leuke bijzondere items en musea in Arnhem. Zo kan de bezoeker heerlijk genieten van Arnhem, en vervolgens als kroon van de dag, de afsluiting van het concert in het Gelredome.


De kracht van de website is zeer zeker de bereikbaarheid en beantwoorden van vragen. Binnen een dag krijgt de bezoeker een antwoord, en ook in de avonduren kunnen de bezoekers bellen als ze meer informatie willen.





Ingezonden persbericht