DutchView breidt dienstverlening uit met "Media Architectuur"


HILVERSUM, 20080722 -- DutchView, de marktleider in Nederland voor opname en bewerking van televisieregistraties, breidt haar servicepakket uit door de toevoeging van afdeling DutchView Media Architecten. DutchView houdt zich primair bezig met registraties, bewerking en uitzending van sport, concerten, quizzen, talkshows, live shows en dramaseries. Ook voor internetregistraties van pers- en analistenbijeenkomsten, productpresentaties en aandeelhoudersvergaderingen verzorgt DutchView de registratie, bewerking en uitzending. De complexiteit van multidisciplinaire media van vandaag de dag vraagt om specialisten, die alle relevante mogelijkheden voor klanten in kaart brengen en ze helpen bij het maken van de juiste keuzes, rekeninghoudend met de verdergaande veranderingen in de nabije toekomst.

Veranderend medialandschap
Belangrijke digitale media- en communicatietechnologieën bereiken nu het omslagpunt, waarna ze het tempo en de richting van de groei in de mediasector de komende vijf jaar vergaand zullen beïnvloeden. HDTV, breedband internet, digitale tv-kanalen en mobiele telefonie stimuleren onze digitale woonkamer. Digitale tv-abonnementen is een snel groeiend segment in de entertainment- en mediasector. "Enerzijds is het zaak om onze klanten inzicht te geven in alle mediamogelijkheden waardoor zij beter keuzes kunnen maken. Anderzijds is de juiste basisstructuur primair van belang, waarbij voortgang en groei zijn gewaarborgd. Zo zorgen wij ervoor dat onze producenten niet tegen structurele problemen oplopen door het snel veranderende medialandschap, maar juist mee kunnen groeien en de juiste keuzes kunnen blijven maken," aldus Eric van der Sluis van DutchView Media Architecten.

Visie
DutchView Media Architecten gaat uit van een visie op media als een integrale eenheid van techniek met zowel traditionele als nieuwe media, passieve beleving en interactieve mogelijkheden. Vanuit deze eenheid beschouwt DutchView Media Architecten alle media-uitingen en communicatiemogelijkheden als een onlosmakelijk met elkaar verbonden geheel: de totaliteit van al wat is. De opsplitsing van media in aparte disciplines, sectoren en technieken is een gevolg van onze beperkte vermogens en hangt aldus samen met onze `perspectivische blik' om slechts facetten en aspecten van het geheel te kunnen zien, te verklaren en te bewijzen. DutchView Media Architecten omvat alle traditionele, innovatieve, passieve en interactieve aspecten op media- en communicatiegebied in hun totaliteit. Analoge en digitale televisie, IPTV, HDTV en narrowcasting, internet en mobiele telefonie zijn deelaspecten van een samenhangend geheel. DutchView Media Architecten voorstaat een ombuiging van verdergaande disciplinering en verkokering naar een benadering die uitgaat van de gehele media en lettend is op bijgaande technologische ontwikkelingen.

Kwaliteitsborging
Vanuit deze integrale, multidisciplinaire visie op media en communicatie en de doelstelling van de producent, wordt een passend projectteam samengesteld, waarbij meerdere professionals betrokken zijn: traditionele en nieuwe mediaspecialisten, communicatie- en interactieve specialisten, technische ontwikkelaars en/of applicatiebeheerders. Daartoe functioneren DutchView Media Architecten niet alleen voor de producent als aanspreekpunt en adviseur, maar ook als integrale consultant die de hele media-architectuur vormgeeft en begeleidt. Supervisie op ontwerp- en begeleidingstrajecten gebeurt door de afdeling Research & Development bij DutchView. Reflectie op ontwikkeltrajecten is in handen van externe specialisten, die deel uitmaken van het media- en communicatiespectrum. Op deze manier wordt het geïntegreerde media- en communicatiebeleid zoveel mogelijk gewaarborgd.

Eric van der Sluis
Media- en communicatieadviseur Eric van der Sluis is eerder betrokken geweest bij grote multidisciplinaire mediaprojecten voor o.a. Universal Music, Sony BMG, Mojo Concerts, United Concerts, United International Pictures, etc. Van der Sluis is momenteel verantwoordelijk voor DutchView Media Architecten: "Deze zomer leggen we de laatste hand aan de digitale themakanalen voor omroepen en producenten. In september begint het seizoen weer, dus dat betekent dat we gedurende de zomer tijd vrijmaken voor nieuwe projecten. We kijken dan ook uit naar de boeiende gesprekken die we zullen hebben met de zakelijke markt over mogelijkheden en kansen in het snel veranderende medialandschap."

Zoekt u antwoorden, oplossingen of meerwaarde in complexe mediavraagstukken? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met DutchView Media Architecten, Eric van der Sluis: 035-6773111 of mail media-architects@dutchview.nl, of via internet dutchview.nl/media-architects/.