De Unie


17/07/2008
Dr. Guido P.F. van den Boorn, interim directeur De Unie

17 juli 2008 - Het Hoofdbestuur van vakbond De Unie heeft dr. Guido P.F. van den Boorn (56) benoemd tot interim directeur. Afgesproken is dat Van den Boorn zijn werkzaamheden aanvangt per 1 augustus. Zijn contract loopt tot 1 januari 2009 met een eventuele optie tot verlenging indien gewenst en noodzakelijk.

Met deze benoeming wordt uitvoering gegeven aan de besluitvorming in de Bestuursraad van 12 juni jl. om de aanbevelingen over het verbeter- en veranderproces bij De Unie integraal over te nemen van de Commissie van Wijzen. Eén van deze aanbevelingen was het scheiden van de functies in het bestuur en het management van de werkorganisatie. Aangezien Jacques Teuwen, die voorzitter en algemeen directeur was, voorzitter blijft van de vereniging, moet er een nieuwe directeur worden benoemd. Om de periode tot de benoeming van een nieuwe directeur te overbruggen en om het verbeterproces op gang te brengen is besloten de interim directeur aan te stellen.

Inmiddels hebben de ondernemingsraad en het Management Overleg kennis gemaakt met Guido van den Boorn. Beide gesprekken verliepen constructief en in een positieve sfeer. De ondernemingsraad heeft in een overlegvergadering uitgesproken de aanstelling van de heer Van den Boorn een goede stap te vinden.

Eerdere opdrachtgevers, o.a.:
Stadsontwikkeling gemeente Utrecht, NCRV te Hilversum, Stichting Centrum Vakopleiding, KPN Research, Hogeschool Amsterdam, Stadsbeheer Gemeente Zwolle, Nederlandse Orde van Register Managers, Gemeente Tiel. Arbeidsvoorziening Rijnmond / Rotterdam, Hermes groep, Academisch Ziekenhuis Dijkzigt Rotterdam, Moret Ernst & Young Management Consultants.


---