Politie Noord- en Oost Gelderland

Serie auto-inbraken; twee verdachten aangehouden

Apeldoorn, 21-07-2008 o Bij de politie zijn afgelopen weekend tot nu toe elf aangiftes binnengekomen van inbraken in autos op diverse locaties in Apeldoorn. De meeste inbraken vonden zaterdagavond- en nacht plaats. Er zijn twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij (een deel van) deze auto-inbraken.

De inbraken vonden plaats in de parkeergarage aan de Roggestraat (5x), Plantsoen Welgelegen (4x), de Nieuwstraat en het Stationsplein. In alle gevallen is er een ruit ingeslagen of geforceerd. In sommige gevallen is er niets uit de auto weggenomen, bij enkele inbraken zijn wel diverse goederen ontvreemd, zoals kleding en CDs.

Zondagavond kwam rond 21:45 een melding bij de politie binnen dat getuigen twee mannen hadden zien inbreken in een auto in de parkeergarage aan de Roggestraat. Op basis van de door de getuigen verstrekte signalementen kon de politie beide mannen korte tijd later aanhouden op de Stationsstraat. Het gaat om een 23-jarige man en een 55-jarige man, beide afkomstig uit Apeldoorn. De 23-jarige man staat geregistreerd als veelpleger.
Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek. Zij worden verdacht van meerdere auto-inbraken.

De politie roept mensen die mogelijk nog geen aangifte hebben gedaan van inbraak in hun auto, dringend op om dat alsnog te doen.