Vestia Rotterdam Noord verbouwt monumentaal pand voor jongeren

22/07/2008 14:02

Stichting Vestia Groep

Aan de Walenburgerweg in Rotterdam Blijdorp bouwde Vestia Rotterdam Noord 73 woonstudio's voor jongeren. Inmiddels is de bouw afgerond en zijn de studio's klaar. De nieuwe bewoners zijn momenteel druk met verhuizen. Met het opleveren van deze 73 studios' wordt een stukje van de woningnood onder jongeren aangepakt.

Wie komen er te wonen?

Vestia wil zich inzetten om meer jongeren aan de stad te binden. De herontwikkeling van woningen in dit gebouw moet gaan voorzien in de behoefte aan de huisvesting van jongeren. Vestia Rotterdam Noord creëert in dit pand 73 in grootte variërende woningen. Van deze woningen worden er 48 regulier verhuurd via Vestia Rotterdam Noord aan jongeren. Daarnaast zijn 12 onzelfstandige woningen bestemd voor jonge studenten van ROC Zadkine. De overige 13 woningen worden verhuurd via Freehouse. Freehouse startte in mei 2008 met het project Freewheelers voor jonge startende ondernemers. Deze jonge ondernemers wonen en werken straks in het pand aan de Walenburgerweg en werken gezamenlijk aan alles wat met wielen te maken heeft.

Raad van Arbeid

In Blijdorp, vlakbij het Centraal Station, ligt aan de Walenburgerweg het monumentale kantoorpand 'Raad van Arbeid', gebouwd in 1934. Vestia heeft dit gebouw in 2004 aangekocht en is gestart met de herontwikkeling van het gebouw. Authentieke in het oog springende elementen van het gebouw zijn behouden. Zoals bijvoorbeeld de houten 'wachtbankjes', de glas-in-lood-ramen en de karakteristieke binnenverlichting. De monumentale stijl is zo veel mogelijk in tact gehouden en de voorgevel van het pand blijft ongewijzigd. Hierdoor is een mooie combinatie onstaan van de originele elementen met de nieuwe architectuur.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.