Deelgemeente Charlois Rotterdam

Stadstoezicht controleert streng

Stadstoezicht controleert streng op zaken zoals op de opruimplicht van hondenpoep, loslopende honden en het fietsen en brommen op plaatsen waar dat niet mag. Op 16 juli heeft Stadstoezicht in de deelgemeente Charlois diverse acties gehouden, waarbij in totaal 27 boetes zijn uitgedeeld. Natuurlijk blijft het niet bij eenmalige acties; Stadstoezicht controleert immers dagelijks op overtredingen!

In heel Rotterdam geldt inmiddels het hondenbeleid. Dit betekent dat hondenbezitters hun hond aan de lijn moeten houden. Verder moeten ze overal de poep van hun hond opruimen, behalve als ze de hond uitlaten in een uitlaat- of losloopgebied. De enige plek waar honden los mogen lopen zijn de losloopgebieden. Verder mag dat nergens. Stadstoezicht let hier streng op.

Op 16 juli hield Stadstoezicht in de hele stad een actie, waarbij hondenbezitters die zich niet aan de regels hielden op de bon gingen. In Charlois lieten acht mensen hun hond los lopen waar dat niet mocht. Zij kregen een bekeuring. In de hele stad kregen om die reden 46 mensen een proces verbaal.

Fietsen op de stoep

Dezelfde ochtend controleerden medewerkers van Stadstoezicht op Plein 1953. Fietsers en bromfietsers vergeten nog wel eens af te stappen als ze op het plein een boodschap gaan doen. Terwijl het een wandelgebied is en fietsen en brommen niet mag. Twaalf (brom-) fietsers kregen die ochtend een boete, omdat ze zich niet aan dit verbod hielden.

Havenspoorpad

s Avonds hielden medewerkers van Stadstoezicht samen met de Politie toezicht op het zogenoemde Havenspoorpad, het recreatieve fietspad dat een paar jaar geleden is aangelegd op de plek van de oude Havenspoorlijn, ten zuiden van Zuidwijk en Pendrecht.

Hier werd gelet op scooteroverlast. Bewoners melden namelijk met regelmaat dat het Havenspoorpad gebruikt wordt als een soort racebaan. Die avond -tussen 19.00 en 22.00 uur- werden zeven scooteraars betrapt. Zij kregen een bekeuring.

Wilt u weten waar bij u in de buurt een hondenuitlaatplaats en/of losloopgebied is? Alle geregistreerde hondenbezitters hebben begin deze maand een plattegrond in de brievenbus gekregen. Heeft u deze niet ontvangen, dan kunt u er alsnog een ophalen bij o.m. wijkgebouwen, bibliotheken en bewonersorganisaties. U kunt m ook downloaden via deze website.