ABVAKABO FNV

Actualisering functieboek Jeugdzorg

In 2001 is het huidige functieboek in de cao Jeugdzorg opgenomen. De functies die erin staan zijn gebaseerd op de toenmalige praktijk. Inmiddels is er veel veranderd in de Jeugdzorg. Daarom hebben we met de werkgevers afgesproken om het functieboek aan te passen aan de huidige praktijk. De actualisering heeft veel tijd gevergd, maar is nu eindelijk afgerond.

Onderzoek
Het functiewaarderingsbureau Human Capital Group heeft in opdracht van de bonden en werkgevers onderzoek gedaan naar de functies die nu in de praktijk van de Jeugdzorg voorkomen. Er is informatie opgevraagd bij Bureaus Jeugdzorg en bij Zorgaanbieders. Directeuren, P&O-ers maar ook veel werknemers hebben meegedacht en meegepraat over welke nieuwe functies er in de CAO opgenomen of aangepast zouden moeten worden en welke functies uit de cao kunnen omdat ze niet vaak meer gebruikt worden.

Conceptversie
Samen met enkele betrokken leden zijn de conceptbeschrijvingen kritisch doorgenomen. De nieuwe en gewijzigde functies worden toegevoegd aan het functieboek en kunnen als referentie-functie gebruikt gaan worden. Dit betekent dat ze in de praktijk 1-op-1 gebruikt kunnen worden, maar dat kan ook betekenen dat jouw functiebeschrijving anders is dan de referentiefunctie.

Functieboek Jeugdzorg 2008

Functiematrix Jeugdzorg 2008

Informatiebijeenkomsten
Als je meer te weten wilt komen over de actualisering van het functieboek, kom dan naar een van de twee informatiebijeenkomsten:
* dinsdag 26 augustus 2008

* woensdag 3 september 2008

Aanvang 13.30 uur in het FNV vergadercentrum in Utrecht, Oudenoord 170 te Utrecht.

Er is ook een deskundige van de Human Capital Group aanwezig, die het onderzoek heeft verricht, zodat je alle antwoorden kunt krijgen op je vragen.