Gerechtelijke organisatie

Mishandeling gehandicapte vrouw door twee ex-medewerkers van Stichting Tragel

Middelburg, 22 juli 2008 - De politierechter van de Rechtbank Middelburg heeft maandag 21 juli mondeling uitspraak gedaan over de mishandeling van een zwaar gehandicapte vrouw door twee ex-medewerkers van de Stichting Tragel te Hulst.

De tenlastelegging betrof het meermalen opzettelijk mishandelen van een gehandicapte vrouw met een (pol) lepel. De politierechter achtte bewezen dat er van opzet sprake was en een
rechtvaardigingsgrond daarvoor niet aanwezig was. Beiden hadden een leidinggevende functie binnen de stichting en er was sprake van een lang dienstverband (18 en 9 jaar). Bovendien was er door hen nagelaten om aan de bel te trekken. Wel nam de rechter onder andere in zijn oordeel mee dat de ex-medewerkers een zeer zware functie vervulden en dat er onvoldoende adequate ondersteuning aanwezig was.

De ex-medewerkers kregen opgelegd een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur met een proeftijd van 2 jaar respectievelijk een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast werden zij veroordeeld tot het betalen van een (voorschot op een) schadevergoeding aan het slachtoffer.

Bron: Rechtbank Middelburg Datum actualiteit: 22 juli 2008 Naar boven