Gemeente Rhenen


Verkeersmaatregelen Binnenveld / Achterberg

De gemeente Rhenen is druk doende om het landelijke beleid Duurzaam Veilig vorm te geven. De derde fase 60 km/uur Binnenveld 30 km/uur Achterberg sluit bij dit landelijke beleid aan. Na de bouwvakantie wordt er gestart met diverse verkeersmaatregelen in het Binnenveld en Achterberg.

Het verkeer veroorzaakt, mede door de samenstelling (veel zwaar verkeer) en door de hoge snelheden, veel overlast voor aanwonenden en voor fietsverkeer in het buitengebied van Rhenen. Veel wegen hebben een slechte berm als gevolg van het veelvuldig inhaal- en/of passeerbewegingen door het verkeer.

In de afgelopen jaren zijn in het Binnenveld al enkele wegen sober ingericht met een snelheidsregime van 60 km/uur. Deze inrichting bestaat tot nu toe vooral uit een markering en een aantal snelheidsremmende maatregelen op de rijbaan. De maatregelen blijken niet afdoende te zijn. Nog steeds wordt het Binnenveld geplaagd door grote hoeveelheden verkeer door het gebied.

Daarom worden er op de Zijdvang, Cuneraweg, Boslandweg, Zuidelijke Meentsteeg, Middelbuurtseweg, Veenweg, Maatsteeg (2x), Weteringsteeg en Levendaalseweg, in het gebied waar 60 km mag worden gereden, asfaltdrempels aangebracht.

Aan De Dijk, Hogesteeg, Bovenweg, Cuneraweg en Cuneraweg, binnen de bebouwde kom grens van Achterberg waar een snelheid van 30 km geldt, worden eveneens asfaltdrempels aangebracht. Verder wordt er binnen de bebouwde kom van Achterberg en wel bij de Cuneraweg/Snijdersteeg een plateau aangelegd, terwijl bij de Cuneraweg/Bovenweg een inritconstructie wordt gemaakt.

Persbericht van 22 juli 2008.