Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


22 juli 2008

CENTRAAL-EUROPA ONVERMINDERD POPULAIR ALS LOGISTIEKE LOCATIE

Van de top vijf beste landen in Europa voor bedrijfs- en logistieke ruimte liggen er drie in Centraal-Europa. Dit staat in het European Distribution Report 2008, een tweejaarlijks onderzoeksrapport van de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield (C&W).

De toppositie op de ranglijst van dit jaar wordt wederom ingenomen door België. Op de tweede plaats staat Nederland, gevolgd door Hongarije, Tsjechië en Polen. Slowakije staat op de 9e plaats en is de hoogst genoteerde nieuwkomer.

Het European Distribution Report 2008 vergelijkt logistieke locaties in 25 landen. In voorgaande edities waren dit er nog 15, maar vanwege de uitbreiding van de Europese Unie en de groei van internationale handel liggen de meeste nieuwe locaties aan de oostkant van Europa.

De ranglijst is samengesteld op basis van een analyse van gewogen factoren zoals huurprijzen, loonkosten, verkeersdrukte, de grootte van de markt per type vrachtvervoer, nabijheid van belangrijke afzetmarkten en bevolkingsdichtheid (zie