Siemens

Persbericht

0807.090

Den Haag, dinsdag 22 juli 2008

Nieuw gecertificeerde ruimteregelaars van Siemens

De ruimteregelaars Synco RXB van Siemens zijn nu volgens Europese normen gecertificeerd. Dit bevestigt hun hoge energie-efficiency bij de regeling van het comfort in ruimten: energiebesparingen tot 14 procent zijn mogelijk.

Synco is de meest gevestigde naam op het gebied van gebouwautomatisering voor de regeling van HVAC-installaties in kleine tot middelgrote 'mixed use' gebouwen. Met name gebouwen van deze orde van grootte hebben een aanzienlijk energiebesparingspotentieel. Planners kunnen dankzij gecertificeerde producten op basis van de regelkwaliteit differentiëren tussen de diverse regelaaraanbiedingen, zodat ze bij de gebouwautomatisering ook het optimale energieverbruik kunnen kiezen. De certificering wordt uitgevoerd door (en op basis van het test- en certificeringsprogramma van) eu.bac, de Europese keuringsinstantie voor gebouwautomatisering. Voornaamste criterium bij de toekenning van het certificaat voor ruimteregelaars is een hoge regelkwaliteit, dus een geringe afwijking van de effectieve ruimtetemperatuur ten opzichte van de door de gebruiker ingestelde temperatuur. Uit onderzoek van het Centre Scientifique et Technique du Bâtiment (CSTB) in Frankrijk blijkt dat bij toepassing van hoogwaardige ruimteregelaars met een regelkwaliteit van 0,1K energiebesparingen tot 14 procent ten opzichte van de standaard mogelijk zijn.

eu.bac (European Building Automation and Controls Association) is het in 2003 op initiatief van Siemens opgerichte Europese verband van leveranciers van gebouwautomatisering. eu.bac Cert is een gezamenlijk initiatief van eu.bac en diverse Europese certificatie-instanties en testlaboratoria conform de voorschriften van de EN 45000-normen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Johan Boom
Tel: (070) 333 7925,
E-mail: johan.boom@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325,
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: klik hier