013 Tilburg

Flogging Molly in 013

TILBURG, 22 JULI 2008
The Eastpak Antidote tour heeft dit jaar een verrukkelijke liveband als headliner: inderdaad Flogging Molly. De punkfolkgroep komt in de
013 feestmaand het album Whiskey on a Sunday voorstellen. Daarnaast treden op diezelfde 11 november nog meer livetoppers op. Wat dacht je van Street Dogs, Skindred en Time Again met respectievelijk ex-leden van Dropkick Murphys en DubWar? De voorverkoop loopt.

B-Stage slaat een nieuwe weg in
TILBURG, 17 JULI

Ontwikkeltraject van BraM wordt komend seizoen professioneler, persoonlijker en uitgebreider door samenwerking met de Rockacademie en
013 popcentrum

Het persoonlijke ontwikkeltraject van BraM voor Brabantse acts, oftewel B-Stage, gaat de komende editie flink op de schop. Door verregaande samenwerking met de Rockacademie en 013, zal de opzet van het project professioneler, persoonlijker en uitgebreider zijn, waardoor er meer middelen zijn om acts beter op maat te begeleiden.

Na een evaluatieonderzoek van B-Stage bleek dat het project toe was aan nieuwe impulsen. Dit heeft geleid tot een vergaande samenwerking met de Rockacademie en 013 popcentrum. Door gebruik te maken van de expertise van de Rockacademie en de exposure van optreden in 013 biedt B-Stage nog meer kansen aan muzikaal talent uit Brabant.

Een opvallende verbetering zijn de vernieuwde showcases. Dit tweemaandelijks terugkerend evenement zal vanaf september plaatsvinden in de Kleine Zaal en de Bat Cave van 013, waar per avond in totaal acht acts zullen staan. Acts kunnen zich zelf voor deze showcases aanmelden, maar kunnen ook door een team van scouts geselecteerd worden. Deze scouts zijn dagelijks actief in de Brabantse muziekwereld en hebben oog voor bijzonder talent. De eerste showcase zal op woensdag 24 september plaatsvinden.

Een vakbekwame commissie, bestaande uit professionele boekers en programmeurs, zal de acts beoordelen op hun kwaliteiten. Bovendien kunnen de commissieleden de deelnemende acts boeken voor hun podium of festival. Dit is meteen een tastbaar resultaat voor de acts. De meest interessante acts uit de showcases zullen uitgenodigd worden voor een intakegesprek. De acts met de meeste motivatie en het beste idee hoe zij zich verder willen ontwikkelen, zullen gekozen worden als nieuwe B-Stage act. Er zijn maximaal vier plekken beschikbaar.

De nieuwe opzet van B-Stage maakt volop gebruik van het uitgebreide netwerk van BraM, de Rockacademie en 013. Bovendien is er samenwerking met gerenommeerde Nederlandse boekingskantoren en gewaardeerde professionals en A&R managers. Via de eigen website van B-Stage en uitgebreide informatie in de media kun je het traject van B-Stage
2008/2009 en de ontwikkeling van de gekozen acts op de voet volgen

Voor meer informatie over de nieuwe opzet van B-Stage en hoe je je als act kunt aanmelden, kijk je op www.b-stage.nl.


Programma ZXZW bijna rond
TILBURG, 17 JULI 2008
Eind deze week zijn alle 200 namen bekend van ZXZW en nu al staan er een aantal spraakmakers op het programma (zoals Wire, Otto Von Schirach, Doormouse, Su Ra Arkestra en Pelican) en een hoop acts die je nog kunt ontdekken. ZXZW duurt van 14 t/m 21 september en vindt in heel Tilburg plaats.