Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven



22 jul 2008

Regio Barometer Haaglanden

Colo, de samenwerkende kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven en RPA Haaglanden hebben met elkaar een speciale uitgave van de Colo-barometer ontwikkeld. In deze barometer worden de trends en ontwikkelingen in de stage- en leerbanenmarkt voor niveau 1 en 2 in de regio Haaglanden weergegeven. Tevens wordt de arbeidsmarkt voor laaggekwalificeerden in Haaglanden geschetst, in het bijzonder voor de zes speerpuntsectoren, vastgesteld door het Platform Haaglanden voor de periode tot 2010.
Op basis van de barometer zijn er ook posters ontwikkeld voor de regio met een overzicht van de Top 10 kansrijke beroepen op niveau 1 en 2 in Haaglanden.

Jan Fleer, regiocoördinator arbeidsmarktvraagstukken Middenwest Nederland, reikte op donderdag 10 juli jongstleden in de RPA platformvergadering in Den Haag de eerste exemplaren van de barometer en de poster uit. Henk Kool, wethouder wethouder Sociale Zaken, Economie en Werkgelegenheid in Den Haag en Maria Croonen, directeur RPA Haaglanden mochten de eerste exemplaren in ontvangst nemen. De barometer en de poster gaan naar alle gemeenten, (v)mbo scholen, CWI vestigingen, loketten en servicepunten in Haaglanden.


*

*

*

*

*

*


* 25, 26, 27 en 28-08-2008
Zomerschool 7 Principes voor een rijke leeromgeving
* 07-09-2008
Leergang Tijdwinst door taalbeleid
* 08-09-2008
Dag van de Alfabetisering 2008