Politie Zuid-Holland-Zuid

22/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 22-07-2008 o Persberichten district II

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN MISHANDELING 14-JARIGE LEERDAM De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 14-jarige jongen uit Leerbroek. De jongen fietste maandagavond 21 juli omstreeks 21.00 uur op de Ooievaarlaan in Leerdam toen een groep van zon 15 jongeren hem lastigviel. Ze blokkeerden de weg en mishandelden hem door hem te slaan en schoppen. Hij werd in de bosjes gegooid en zijn fiets kreeg hij bovenop zich gegooid. Hierna liepen de jongeren weg over het bruggetje in de richting van de Akkerwindelaan. Het slachtoffer fietste na de mishandeling naar huis en ging later met zijn vader nog terug om te kijken of de groep nog ergens was. Zij troffen niemand meer aan waarop ze de politie inschakelden. De knul heeft aangifte gedaan. Hij raakte licht gewond en zijn fiets raakte beschadigd.
Op het moment van de mishandeling zijn er autos voorbij gereden. Mogelijk zijn er dus automobilisten die iets gezien hebben. Getuigen en/of anderen die meer weten van deze mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

VLAM IN DE WOKPAN
ARKEL In een woning in de Prinses Beatrixstraat heeft maandagmiddag 21 juli brand gewoed. De bewoonster (58) had de wokpaan op het vuur gezet en was daarna de tuin in gegaan. Toen ze terugkwam, was de vlam in de pan geslagen. Ze wilde het vuur zelf doven door een deksel op de pan te doen maar dit had weinig effect. De brandweer werd gealarmeerd die de brand bluste. De woning werd geventileerd zodat de rook naar buiten dreef. De bewoonster werd in verband met het inademen van rook onderzocht door ambulancepersoneel maar gelukkig mankeerde ze niets.

AUTO OVER DE KOP GESLAGEN
PAPENDRECHT Op maandagavond 21 juli is een personenauto over de kop geslagen op de Willem Dreeslaan, onder het viaduct van de N3. De bestuurster een 21-jarige vrouw uit Sliedrecht raakte vermoedelijk de stoeprand waarna ze de macht over het stuur verloor. De auto raakte in een slip, schoot naar de overkant van de weg waar die ook tegen de stoeprand kaatste en vervolgens terug op de eigen weghelft schoot waar de wagen tegen de betonnen voet van een brugpijler reed en over de kop sloeg. Zowel de bestuurster als haar passagiere (gegevens onbekend) wisten op eigen gelegenheid uit het voertuig te kruipen. Ze raakten beiden gewond en werden naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. De bestuurster had last van haar onderrug en voet. De bijrijdster had last van hoofd en nek. De auto raakte total loss.

GELD NODIG
GORINCHEM De politie heeft in de vroege morgen van dinsdag 22 juli een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van de betaalautomaat bij de toiletten op het station in Gorinchem. De verdachte wilde de kast openbreken omdat hij geld nodig had. De vernieling werd gezien door de politie die de man daarop aanhield. Hij is ingesloten.

AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft op maandagmorgen 21 juli een 15-jarige jongen uit Gorinchem aangehouden nadat hij zich op het politiebureau aan de Willem de Vries Robbéweg meldde. Hij wordt verdacht van de diefstal van een mobiele telefoon eerder deze maand. De knul nam de telefoon weg toen hij op bezoek was bij een kennis. Terwijl hij met vrienden bij het meisje op bezoek was, nam de tiener de mobiel van haar moeder weg. Die deed aangifte en na onderzoek kwam de jongen in beeld. Hij heeft bekend en mocht na verhoor naar huis. De mobiel heeft hij niet meer, die gooide hij na de diefstal weg.