Politie Zuid-Holland-Zuid

22/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 22-07-2008 o persberichten district I

VRACHTAUTO MET HOOI IN BRAND
ZWIJNDRECHT - Op de Ringdijk heeft maandagmorgen 21 juli een vrachtauto met hooi en een kraan in brand gestaan. Deze kraan had vermoedelijk kortsluiting gemaakt waardoor de brand ontstond. De lading hooi was net opgeladen en nat door de regen. Hierdoor is de brand niet verder ontwikkeld. De kraan is deels afgebrand. Ten tijde van het incident werd de Ringdijk gedeeltelijk afgesloten. Nadat het vuur uit was en het wegdek schoongemaakt, werd de weg weer vrijgegeven.

DIEFSTAL VANAF BOUWTERREIN
DORDRECHT Vanaf een bouwterrein in de Kotterstraat zijn sinds 10 juli j.l. diverse goederen gestolen. Er werd onder meer een zwerfkast ( kast met meerdere contactpunten voor elektra), twee rollen kabel en meerdere stoeptegels weggenomen. Ook heeft men geprobeerd twee woningen in aanbouw binnen te komen door het slot te verbreken maar dit mislukte. Door de uitvoerder is aangifte gedaan.

VEELPLEGER ERVANDOOR
DORDRECHT Een 23-jarige man uit Dordrecht is op maandagmorgen 21 juli door de politie aangehouden op de Patersweg. Een surveillerende agent zag de jongeman zonder helm op een scooter rijden op de Hugo de Grootlaan. Op de scooter zat geen kentekenplaat. De agent herkende de bestuurder als een bekende van de politie namelijk een veelpleger - en besloot hem te controleren. De 23-jarige wilde echter niet stoppen en ging ervandoor. Er volgde een achtervolging waarbij de scooterrijder met hoge snelheid diverse weggebruikers geen voorrang gaf en bijna een aantal aanrijdingen veroorzaakte. De agent kreeg hulp van een collega en uiteindelijk wisten ze hem te stoppen. De verdachte was opgefokt en wilde een van de dienders te lijf gaan. Hij werd met gepast geweld onder controle gebracht en aangehouden. Wegens het vermoeden van drugsgebruik werd de verdachte gevraagd mee te werken aan een bloedonderzoek maar dit weigerde hij tot tweemaal toe. Hij is in verzekering gesteld. De politie heeft de scooter in beslaggenomen voor onderzoek.