Politie Zuid-Holland-Zuid

22/07 Hoeksche Waard

Dordrecht , 22-07-2008 o Persberichten district III

VAATWASSER IN BRAND
s GRAVENDEEL In een woning in de Schrankstraat heeft in de nacht van maandag 21 juli op dinsdag 22 juli een vaatwasser in brand gestaan. De bewoners kwamen er op tijd achter en blusten grotendeels zelf het vuur. De brandweer inspecteerde voor de zekerheid de vaatwasser en luchtte de woning. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

AANRIJDING KRUISING HOGEWEG/ORANJEWEG
ZUID-BEIJERLAND Op de kruising Hogeweg/Oranjeweg heeft maandagmiddag 21 juli omstreeks 15.45 uur een aanrijding plaatsgehad tussen een bedrijfsauto en een personenauto. Een 47-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland stond op de Oranjeweg te wachten om de kruising met de Hogeweg op te rijden. Van links op de voorrangsweg naderde een 35-jarige man uit Zuid-Beijerland in zijn bedrijfsauto. Op het moment dat hij bijna op de kruising reed, trok de 47-jarige vrouw plots op en reed de kruising op. De bestuurder van de bedrijfsauto kon haar auto niet meer ontwijken en botste ertegen aan. De 35-jarige man kwam met de schrik vrij, hij raakte niet gewond. De 47-jarige vrouw en haar twee passagiers raakten wel gewond. De bestuurster kwam bekneld te zitten evenals een 16-jarig meisje uit Nieuw-Beijerland dat in de auto zat. Beiden konden pas uit het voertuig worden gehaald nadat de brandweer de auto had opengeknipt. Ze werden naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De 47-jarige vrouw mocht na onderzoek s avonds weer naar huis, de 16-jarige moest een nachtje ter observatie blijven. Ze is gehecht aan een snee in haar hoofd. In het voertuig zat ook een 2-jarig kindje uit Piershil. Het meisje raakte niet bekneld. Ze werd uit de auto gehaald en door ambulancepersoneel grondig onderzocht. Gelukkig mankeerde ze niets.
Door de verkeersongevalanalisten van de Regionale Verkeersondersteuning (RVO) is op de plek van het ongeluk (sporen)onderzoek verricht. Het is gebleken dat de 47-jarige bestuurster geen voorrang verleende aan de voor haar van links komende automobilist die op een voorrangsweg reed. Mogelijk heeft de regenval de automobiliste belemmerd bij het zicht op aankomend verkeer. Met het Openbaar Ministerie zal overlegd worden of er proces-verbaal tegen haar wordt opgemaakt.

BALLETJESPISTOOL OP ZAK
OUD-BEIJERLAND De politie heeft op maandagmorgen 21 juli een 16-jarige jongen uit Maasdam aangehouden in de Steenenstraat in Oud-Beijerland. Hij had een balletjespistool op zak en stond daarmee bij een bushalte te dollen bij vrienden. Aangezien het nepwapen gelijkenis vertoont met een echt vuurwapen joeg dit schrik aan bij buurtbewoners die getuige waren van het tafereel bij de bushalte. De politie werd ingeschakeld die de drie jongens vroeg hun zakken leeg te halen. Bij de 16-jarige kwam het balletjespistool tevoorschijn waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde hij het nepwapen in België te hebben gekocht en niet te weten dat het in Nederland is verboden. Hij deed afstand van het nepwapen dat zal worden vernietigd. Na verhoor mocht hij weer naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.