Politie Brabant-Noord

Ontvoerde jongen kende verdachte

's-Hertogenbosch, 22-07-2008

De 15-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch, die in de nacht van zaterdag op zondag tegen zijn wil in een woning aan de Buurschappenlaan werd vastgehouden, kende zijn 30-jarige belager. De jongen kwam daar al langere periode met regelmaat over de vloer.

Op de bewuste avond zijn de twee, samen met enkele vrienden, naar het centrum geweest.

Zij zijn samen terug gekomen vanuit de stad en de verdachte heeft de jongen meegenomen naar zijn woning. Uit het onderzoek is niet gebleken dat dit onder dwang is gebeurd. De jongen heeft vanuit de woning van de verdachte nog telefonisch contact met zijn moeder gehad, die zich zorgen maakte. Hij vertelde haar dat hij niet weg mocht van de man. Niet lang daarna, toen twee broers van de jongen inmiddels bij de verdachte aan de deur stonden, wist de jongen aan de Bosschenaar te ontkomen. Getuigen zagen de man met een mes in zijn handen. Vervolgens werd de politie ingeschakeld.

De verdachte is in het verleden vaker met de politie in aanraking geweest, onder meer voor drugsdelicten. Het betreffende adres is bekend bij de politie; vanuit de buurt werd met regelmaat geklaagd over overlast die de man veroorzaakte.

De 30-jarige verdachte is dinsdagmiddag in opdracht van de officier van justitie in vrijheid gesteld. De districtsrecherche heeft het onderzoek afgerondt en maakt proces-verbaal op.