Gemeente Assen


Gemeente steunt vrijwilligers(centrale)

Assen, 22 juli 2008

De gemeente Assen wil dat al haar inwoners mee kunnen doen in de samenleving. Belangrijk hierbij is vrijwilligerswerk voor en door Assenaren. De Vrijwilligerscentrale Assen speelt hierbij een belangrijke rol. Zij ondersteunt vrijwilligersorganisaties, zorgt voor een digitale vacaturebank, bemiddeling, deskundigheidsbevordering, informatie en advies, promotie, belangenbehartiging en functioneert daarnaast als intermediair bij in het in gang zetten van nieuwe projecten. Een belangrijke schakel voor het vrijwilligersklimaat van Assen.

Met de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) heeft de gemeente de taak erbij gekregen om het vrijwilligersbeleid (verder) te ontwikkelen. De Vrijwilligerscentrale zorgt in opdracht van de gemeente voor alle bovengenoemde zaken. Zo wordt er door de Vrijwilligerscentrale een ondersteuningsstructuur aangeboden aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Om er voor te zorgen dat vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Assen voldoende ondersteund worden, subsidieert de gemeente Assen de Vrijwilligerscentrale in het jaar 2008 met 102.365,--.