WORLD FORUM lid van global compact initiatief Verenigde Naties

22/07/2008 15:12

Maes Okhuijsen

WORLD FORUM LID VAN GLOBAL COMPACT INITIATIEF VERENIGDE NATIES

Directeur Van Rooijen: 'We zetten ons in voor ethisch en duurzaam ondernemen'.

Congrescentrum World Forum in Den Haag heeft zich aangesloten bij het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties. Het congrescentrum verplicht hiermee zich in te zetten voor mensenrechten, arbeidsrechten, bescherming van het milieu en corruptiebestrijding. World Forum-directeur André van Rooijen: "Voor World Forum en onze partners staan respect voor mensenrechten, veilige werkomstandigheden en milieubewuste bedrijfsvoering voorop. Deze verbintenis is een extra stimulans om ons ook in de toekomst in te blijven zetten voor een verantwoord ondernemersklimaat."

Global Compact

Global Compact werd in 2000 gelanceerd door de toenmalig VN secretaris-generaal Kofi Annan. Het biedt ondernemingen, de academische wereld en het maatschappelijk middenveld een platform om samen op zoek te gaan naar innovatieve en praktische oplossingen voor de problemen van de globalisering. In Nederland hebben zich iets meer dan dertig bedrijven en instellingen verbonden aan het initiatief, waarbij World Forum het enige congrescentrum is. Wereldwijd onderschrijven ondertussen meer dan tweeduizend bedrijven de principes van Global Compact.

Congrescentrum voor Vrede en Recht: Green Key locatie

André van Rooijen: "Wij zijn het congrescentrum voor Vrede en Recht, daarbij hoort ook dat wij ons inzetten voor Global Compact. We onderstrepen hiermee ons bewustzijn op het gebied van ethisch en duurzaam ondernemen. Dat doen we bijvoorbeeld door volledig over te gaan op groene stroom, maar we hebben ook de groene checklist ontwikkeld waarmee meeting professionals een evenement op milieuvriendelijkheid kunnen toetsen. Daarnaast zijn we in de afrondende fase om dit jaar de certificering van Green Key locatie te behalen en is onze MVO officer lid geworden van de Green Meeting Industry Council, een internationaal overlegorgaan ter bevordering van de vergroening van de Meeting Industry."

Het World Forum ondersteunt met partnership en sponsoring onder meer het World Legal Forum, de Dag van de Vrede (21 september 2008) en het Gala voor Life (16 maart 2009) ten bate van Warchild.

World Forum

Het World Forum (WF) in Den Haag is een spraakmakend podium waar uitersten samenkomen. Gevestigd in het kloppend hart van The Hague World Forum, de internationale zone van Den Haag, maakt het WF zich, net als de stad, sterk voor bijeenkomsten rondom vrede en recht. Daarnaast biedt het WF ruimte aan alle mogelijke congressen, conferenties, bijeenkomsten en events. Corporate, non profit en cultureel. Elke ontmoeting in het World Forum is een bijzondere gebeurtenis, die uw blik op de wereld kan veranderen. Events that shape the World!

World Forum is een project van TCN