Politie Kennemerland

Persbericht 22 juli

Kennemerland, 22-07-2008

Uit de bocht gevlogen
HEEMSKERK, 22 juli - Rond 00.40 uur bleek een personenauto uit de bocht gevlogen te zijn op de kruising van de Koningin Wilhelminastraat met de Karshoffstraat. De bestuurder van de auto was in de bocht vermoedelijk de controle over zijn voertuig verloren en vervolgens tegen een boom gebotst. De zwaar beschadigde auto was na de botsing weer op het wegdek van de rijbaan van de Koningin Wilhelminstraat terechtgekomen. De bestuurder en een inzittende bleken bij aankomst van de politie niet meer op de plaats van aanrijding aanwezig te zijn. Tijdens het afhandelen van de aanrijding echter, kwamen de bestuurder, een 18-jarige Heemskerker en zijn duopassagier (een 19-jarige Heemskerker), weer terug naar de plek van de aanrijding. De politie heeft een ambulance ter plekke gevraagd om hen te laten onderzoeken, waarna zowel de bestuurder als de passagier voor nader onderzoek naar het ziekenhuis werden vervoerd. Beiden bleken tijdens de fikse aanrijding de autogordel gedragen te hebben, waardoor het lichamelijk letsel beperkt was gebleven. De politie heeft bij de 18-jarige bestuurder een blaastest afgenomen; hieruit bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De Heemskerker is aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Hennepplantage ontmanteld
HAARLEM, 22 juli - De politie heeft in een box aan de Engelandlaan een hennepplantage ontmanteld met 290 hennepplanten. De stroom voor deze plantage werd illegaal afgetapt en het energiebedrijf is ter plaatse gekomen om de stroom af te sluiten. De eigenaar van de box, een 61-jarige Haarlemmer, gaf aan dat de hennepplantage van hem was. De hennep en de bijbehorende apparatuur is in beslaggenomen en wordt vernietigd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Drie verdachten aangehouden
HOOFDDORP, 22 juli - De politie heeft rond 4.22 uur drie Hoofddorpers aangehouden in de leeftijd van 17 t/m 19 jaar, op verdenking van diefstal van goederen vanuit een bestelbus. De agenten kregen de melding van de autokraak op het Dijkwater en trof de drie verdachten aan in de Anton Geesinkstraat. Zij werden aangehouden en ingesloten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Drankrijders aangehouden
REGIO, 21 en 22 juli - De politie heeft tijdens meerdere alcoholcontroles twee drankrijders aangehouden. In Lisserbroek werd op 21 juli rond 22.30 uur een 54-jarige vrouw uit Hoofddorp aangehouden die onder invloed van alcohol in haar auto reed. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest, waaruit bleek dat zij daadwerkelijk teveel had gedronken. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt. In Haarlem werd afgelopen nacht een 37-jarige Beverwijker aangehouden op de Nieuwe Gracht omdat hij onder invloed van drank reed. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.
Tijdens de komende evenementen in de regio Kennemerland zal het team Verkeershandhaving van de politie regelmatig controleren op het rijden onder invloed van alcohol.

Verkeersveiligheidscontroles
HEEMSTEDE, 21 juli - De politie heeft op de Heemsteedse Dreef bij meerdere snelheidscontroles de snelheid van 794 voertuigen gemeten. 87 Bestuurders reden hier harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur en zij kunnen binnenkort een bekeuring thuis verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/uur.
BEVERWIJK, 21 julli - Op de Parallelweg werden tijdens twee snelheidscontroles 107 van de 2.055 passanten bekeurd omdat zij te snel reden. Hoogst gemeten snelheid was hier 74 km/uur, waar max. 50 km/uur is toegestaan.
BEVERWIJK, 22 juli - Op de Zeestraat heeft de politie tussen 9.30 en 11.00 uur het verkeer gecontroleerd op snelheid. Van de 531 passanten bleken 139 bestuurders ver boven de maximaal toegestane snelheid te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/uur, waar een max. snelheid geldt van 50 km/uur.