Gemeente Voerendaal

\ 22/7/2008 - Schutters Voerendaal op dreef.
De schutterijen uit Voerendaal en Ubachsberg zijn de twee succesvolste verenigingen van het Zuid-Limburgs Federatiefeest, afgelopen zondag in Sint Joost. Het schietteam van Sint Sebastianus Voerendaal was één van de drie winnaars, terwijl St. Hubertus Ubachsberg de felbegeerde totaalprijs voor de beste houding bij de optocht, het defilé en de schietwedstrijd opeiste.

Het succes van de Voerendaalse schutters is een verrassing. Drie leden van het A-zestal zijn na het
OLS namelijk met vakantie vertrokken, maar de invallers uit het B-team toonden zich uitstekende vervangers. Alois Eussen was er één van: Onze schutters zijn al het hele jaar voortreffelijk op dreef. Bij het OLS werden we ook al achtste. Een verklaring voor de successen heeft Eussen niet. ,,We schieten nog altijd met de buks die we in 1994 hebben aangeschaft. Maar ja, de ene keer lukt het gewoon wat beter dan de andere keer.

St. Hubertus Ubachsberg scoort al jaren goed tijdens de optocht en het defilé. ,,Maar je moet ook bij de schietwedstrijd in de top zitten, zegt voorzitter Leo Lardinois. ,,Dit keer lukte dat, want we werden bij het schieten achtste. Dat was, samen met de uitstekende resultaten in de optocht en het defilé, voldoende voor de beker.

Van harte proficiat met dit behaalde succes!