Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



* Verkiezingen 2008

Registratie partijen in volle gang

22 juli 2008 - Er komt steeds meer zicht op de belangengroeperingen die in november gaan strijden om een plek in het waterschapsbestuur. In de afgelopen periode hebben zich zes groeperingen officieel gemeld bij het waterschap.

Het gaat om de `Algemene Waterschapspartij', de Staatskundig Gereformeerde Partij (SGP), de VVD, `Water Natuurlijk', Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) en de ChristenUnie (CU). Alle registratieverzoeken zijn goedgekeurd door het stembureau.

Op vrijdag 25 juli buigt het stembureau zich over een aantal nieuwe registratieverzoeken. Op de verkiezingenpagina's op deze website van het waterschap kunt u de actuele lijst van geregistreerde groeperingen zien.

Het registreren van een belangengroepering kan nog tot 4 augustus.

Belangengroeperingen die mee willen doen moeten op een bepaalde manier belang hebben bij de taken van het waterschap. Meer informatie over de registratie en de voorwaarden die hieraan verbonden zijn, leest u op de verkiezingenpagina's.

Kandidaatstelling

Van 9 tot en met 16 september kunnen kandidaten van een geregistreerde belangengroepering zich officieel kandidaat stellen voor de verkiezingen. Dit kan in deze week op iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de kandidaatstelling leest u hier.