Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Sluis Zevenhuizense Verlaat weer (beperkt) doorvaarbaar

Het herstel aan de sluis het Zevenhuizense Verlaat, die een verbinding vormt tussen Rotte en Ringvaart, is in maart gestart en verloopt voorspoedig. De werkzaamheden onder water zijn afgerond. Ook zijn nieuwe deuren en kaapstanders (bedieningswerk) geplaatst. De monumentale stichtingssteen uit 1740 is in volle glorie opnieuw ingemetseld en komt prachtig tot z'n recht.

Na de zomervakantie zal het gedeelte van de sluis boven water nog worden hersteld. Het betreft hier met name werkzaamheden aan de rolbrug (voor voetgangers en fietsers) en aan de bovenkant van de sluiskolk (het metselwerk). Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind september gereed. Via deze website zullen wij u daarover nader informeren.

Recreatievaart

Vanaf woensdag 23 juli tot en met zondag 17 augustus wordt de sluis bediend voor vaarverkeer. Dit betekent dat het reguliere schutprogramma (ieder heel uur van 08.00 tot en met 20.00 uur, uitgezonderd 19.00 uur) wordt doorgevoerd. Hierbij geldt wel een beperking van de doorvaarthoogte (maximaal 2,50 meter).

Vanaf 18 augustus tot einde vaarseizoen (1 oktober) wordt, vanwege de resterende herstelwerkzaamheden, beperkt geschut. Dit betekent concreet dat wordt geschut op de volgende tijdstippen:
* van 12.00 tot 12.30 uur

* vanaf 16.00 uur (16.00 uur, 17.00 uur, 18.00 uur, 20.00 uur)

Voetgangers en fietsers

Vanaf vrijdag 25 juli tot en met zondag 17 augustus kunnen voetgangers en fietsers (afstappen!) de sluiskolk passeren via een noodbrug. Vanaf 18 augustus tot einde vaarseizoen (1 oktober) is dit niet mogelijk, omdat dan resterende herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd.