Gemeente Gouda


Uitstel werkzaamheden Kattensingel (22-7-2008)

De geplande werkzaamheden aan de Kattensingel worden uitgesteld. Reden hiervoor is dat er eerder dan verwacht ook gewerkt gaat worden aan de verlegging van de Jamessingel. Dit betekent dat er aan twee hoofdwegen tegelijk zou worden gewerkt. Om onnodige verkeersoverlast te voorkomen is daarom voor uitstel van de Kattensingel tot 2011 gekozen. De bewoners van de Kattensingel zijn hierover inmiddels per brief geïnformeerd.

Snelheid

Met de politie wordt nu gekeken wat er aan de snelheid op de Kattensingel kan worden gedaan. Uit metingen blijkt dat de 50 km per uur regelmatig overtreden wordt. Bewoners pleiten al langere tijd voor een betere handhaving. Zij worden bij dit overleg betrokken.

Randweg

De bewoners hebben sinds vorig jaar bij de wethouder gepleit voor de invoering van een 30-km zone. Enerzijds vanwege verkeersveiligheid, anderzijds vanwege overlast van trillingen en fijnstof. Voorwaarde voor onderzoek naar mogelijkheden om deze snelheid in te voeren, was de aanleg van de Zuidwestelijke Randweg. Nu de verwezenlijking van de randweg (ook 2011 gereed) en de herinrichting van de Kattensingel zo dicht bij elkaar komen is wethouder Harro Janssen van verkeer bereid om hier opnieuw naar te kijken.

"Hiermee zeg ik niet dat de Kattensingel straks een 30-km regime krijgt. Wel wil ik de mogelijkheden hiervoor laten onderzoeken voor de hele singelroute. Dus ook voor de Blekerssingel en Fluwelensingel. In het mobiliteitsplan is dit reeds aangekondigd en nu de planningen zo dicht bij elkaar liggen, behoort dit wellicht tot de mogelijkheden".