Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Chemie en energie (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

22 juli 2008, Utrecht
------

Alsnog cao-akkoord bij Brocacef

Bij geneesmiddelenverstrekker Brocacef is vanmiddag alsnog een cao-akkoord bereikt. Daarmee zijn acties bij het bedrijf voorkomen.

Eerder deze maand liep het cao-overleg stuk. Bij het bedrijf, waar zo'n 700 mensen werken, hingen acties in de lucht. Maar vanmiddag kon CNV-onderhandelaar Eric Aarts alsnog een cao-akkoord bereiken.

De cao geldt voor een jaar (van 1 mei 2008 tot 1 mei 2009). De werknemers krijgen er in totaal 3,5 procent bij: 3 procent per 1 juli 2008 en 0,5 procent per 1 januari 2009. Verder zijn afspraken gemaakt over een verhoging van de winstuitkering en over een aanpassing van de verlofdagen voor oudere werknemers. De regeling wordt omgebouwd en eerlijker over de verschillende leeftijdsgroepen verdeeld, zodat jongere werknemers hier meer van kunnen profiteren. Voor de oudere werknemers is een ruime overgangsregeling afgesproken.

Brocacef (met een hoofdkantoor in Maarssen en vestigingen in onder meer Amsterdam, Eindhoven en Deventer) is een van de meest toonaangevende geneesmiddelenverstrekkers in Nederland. Onder de koepel vallen verschillende ondernemingen, die zowel grote klanten (ziekenhuizen, verpleeghuizen) als particuliere consumenten bedienen. Dat laatste verloopt via zo'n tachtig aangesloten apotheken.



Ingezonden persbericht