VVD


21-7-2008

Ontwijk de vliegtaks met de VVD

Doe mee met VVD-zomertour-prijsvraag en bespaar vakantiegeld

De vakantie is begonnen en de VVD ziet graag dat u hier van geniet. Het Graai-kabinet Balkenende IV denkt daar anders over en laat u voordat uw vakantie goed en wel is begonnen eerst een vliegtaks betalen. Deze vliegtaks zit de VVD als een graat in de keel.

De vliegtaks werd om milieuredenen per 1 juli jl. door dit kabinet ingevoerd. "Maar vakantievierend Nederland wil naar de zon en het liefst zo snel en voordelig mogelijk. Minder gevlogen wordt er niet. Wél méér vanaf buitenlandse luchthavens. De milieuwinst is dus nul terwijl de Nederlandse consument, Schiphol, Nederlandse vliegmaatschappijen en de regionale luchthavens de rekening mogen betalen. De enigen die profiteren van de belastingdrift van het kabinet zijn de heren van Financiën Bos en De Jager zélf", aldus VVD-woordvoerder Paul de Krom.

Daarom organiseert de VVD uit protest de
Zomertour-prijsvraag: "Ontwijk de vliegtaks, Vlieg Voordelig vanaf Düsseldorf".

Maak de volgende slagzin af: "Wij vliegen vanaf Düsseldorf naar onze vakantiebestemming omdat..."

De meest originele inzending wint een verzorgde heen en terugreis per luxe touringtaxi naar de Duitse luchthaven Düsseldorf. Stuur uw reactie voor 1 augustus naar: vluchtvoorvliegtaks@tweedekamer.nl . Vermeldt u daarbij tevens uw adres, uw vertrek- en aankomstdatum en met hoeveel personen u reist.

maandag 21 juli 2008