Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 22 juli 2008

* PREVENTIETIP
Helaas komt het nog steeds voor dat mensen tijdens het pinnen worden afgeleid door medeburgers die op hun pinpas en/of pincode uit zijn.
Zo wordt bijvoorbeeld gezegd dat er geld op de grond is gevallen. Op het moment dat de man of vrouw dan bukt, wordt de pinpas verwisseld. De politie waarschuwt burgers om tijdens het pinnen hier alert op te zijn en geeft de volgende tips:
* Laat tijdens het pinnen niemand dicht bij u in de buurt komen.
* Laat u niet afleiden en houd uw pinpas in de gaten.
* Zorg dat niemand over uw schouder meekijkt.
* Scherm bij het intoetsen uw pincode af. Samen kunnen we ook deze vorm van misdaad bestrijden!!


* Uitgave maandag 21 JULI 2008
RIDDERKERK / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft maandagavond rond kwart voor tien in een woning aan de Karper een 35-jarige man uit Ridderkerk aangehouden. De verdachte, die onder invloed was van alcohol, had zijn 38-jarige vriendin uit Ridderkerk geschopt en geslagen. Zij liep hierbij letsel op aan haar arm en been. Hierop vluchtte de man weg en kwam vervolgens ten val. Hij liep letsel op aan zijn knie en pols. Gewaarschuwde politiemensen hielden de Ridderkerker aan en brachten hem over naar het politiebureau.


* Uitgave maandag 21 JULI 2008
HILLESLUIS / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft maandagavond omstreeks kwart over negen op de Hillevliet een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor bedreiging. Tijdens een controle in een tram werd een 37-jarige RET-controleur uit Rotterdam door de verdachte bedreigd met een mes. Gewaarschuwde medewerkers van het politiebiketeam gingen onmiddellijk naar de tram en hielden de 20-jarige man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Het mes werd in beslag genomen. De RET-medewerker heeft aangifte gedaan van de bedreiging. De politie onderzoekt de toedracht.


* MAN BEDREIGD TIJDENS KOOP AUTO
RIDDERKERK - Een 27-jarige man uit Enschede is maandagmorgen bedreigd toen hij zijn geld terugwilde dat hij had gegeven als aanbetaling voor een auto. De bedreiging vond plaats in de shop van een tankstation aan de Burgemeester de Zeeuwstraat. De 27-jarige man had via Marktplaats contact gelegd met een verkoper van een auto. Na de eerste proefrit had hij een aanbetaling gedaan en zijn paspoort afgegeven. Thuis kwamen de twijfels mede door het feit dat een en ander niet klopte met het kentekenbewijs. Hierop besloot de man nogmaals contact te leggen met de verkoper, nog een proefrit te maken en dan te eindigen bij een tankstation omdat daar camera's hangen en hij de verkoper en zijn vrienden niet vertrouwde. Maandagmorgen rond tien voor twaalf gaf de koper in de shop aan zijn geld en paspoort terug te willen. Op dat moment kwam een aantal vrienden van de verkoper binnen en ontstond er een worsteling. Niemand raakte gewond. De verkoper en zijn handlangers gingen ervandoor. Door de recherche van district Feijenoord-Ridderster is een nader onderzoek gestart. De auto, een Volkswagen Passat is achtergebleven en in beslag genomen.


* VROUW OVERLEDEN NA AANRIJDING
ROZENBURG - Een 45-jarige vrouw uit Rozenburg is maandagmiddag rond kwart voor vier om het leven gekomen na een aanrijding op de Droespolderweg. De 45-jarige automobiliste belandde vermoedelijk op de verkeerde weghelft waardoor een frontale aanrijding ontstond met een vrachtwagen. Het slachtoffer raakte zeer ernstig gewond en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bergschenhoek liep geen verwondingen op. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.


* JONGEN VERNIELD RUITEN VAN WONING
VLAARDINGEN - Een 17-jarige jongen uit Vlaardingen is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden nadat hij twee ruiten van een woning aan de Boterbloemstraat had vernield. De jongen, die ruzie met zijn moeder had, was niet voor rede vatbaar en gooide met een steen een ruit in. Hierna werd de politie gealarmeerd. De jongen zag echter kans om nog een ruit in te gooien. Korte tijd later is hij aangehouden en ingesloten voor verhoor. In overleg met de moeder wordt een hulptraject ingezet.


* BETONBLOK VALT OP GEPARKEERD STAANDE AUTO

Politiemensen van het district West hebben maandagmiddag een 24-jarige Amsterdammer bekeurd voor onveilig rijgedrag. Maandagmiddag rond twee uur kreeg de politie de melding dat er een betonblok was gevallen op een geparkeerde staande auto aan de Sint Jobsweg. De 24-jarige man was bezig met opruimwerkzaamheden en had 2 betonblokken van 250 kilo per stuk, geladen op een een pickup wagen. Onderweg was een van de blokken eraf gevallen. De bestuurder had dit niet direct gemerkt. Twee personenauto's raakten beschadigd.


* DRIE VECHTENDE MANNEN AANGEHOUDEN
De politie van district Zuid hield maandagmorgen rond negen uur drie Rotterdammers aan die met elkaar een potje aan het vechten waren op de Fazantstraat. Het drietal van 22, 30 en 37 jaar oud hadden ruzie om een accu en sloegen erop los. Alle drie raakten ze licht gewond. Het drietal is ingesloten voor nader verhoor.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
OOLTGENSPLAAT - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal aanrijdingen door te hoge snelheid terug te dringen hielden politieagenten maandagmiddag een snelheidscontrole op de N59. In totaal zijn tussen half vier en vijf uur 2200 automobilisten gecontroleerd. Zestien van hen reden te hard en kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/uur waar 100 is toegestaan.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA DOORRIJDEN NA AANRIJDING

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben maandagochtend een 18-jarige automobilist uit Schiedam aangehouden voor doorrijden na een aanrijding op de Koemarkt. Rond elf uur meldden getuigen dat op de Koemarkt een vrouw was aangereden op een voetgangersoversteekplaats en dat de bestuurder van de auto was doorgereden. Politiemensen gingen meteen ter plaatse maar troffen geen gewonde vrouw aan. Op aanwijzingen van getuigen stelde een andere eenheid van de politie een onderzoek in. De 18-jarige bestuurder werd aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA RIJDEN ONDER INVLOED VAN ALCOHOL

Politiemensen van het district Oost hebben maandagavond een 42-jarige Rotterdammer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte werd op de Cornelis Danckertstraat staande gehouden en bleek tijdens een blaastest onder invloed van alcohol te verkeren. Tijdens de aanhouding schold de automobilist de politiemensen meerdere malen uit. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.


* DRUGSBEZITTER EN BESTUURDER ZONDER RIJBEWIJS AANGEHOUDEN

VREEWIJK / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft maandagmiddag rond vier uur op de Beukendaal een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij reed voor de negende keer zonder rijbewijs. Tevens hielden agenten een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor drugsbezit. Surveillerend politiepersoneel hield de auto op de Beukendaal staande voor een controle. Uit controle bleek dat de bijrijder in het bezit was van 30 zakjes cocaïne en 2 zakjes heroïne. De politie arresteerde de verdachte en nam de drugs in beslag. De bestuurder van het voertuig werd eveneens aangehouden omdat hij voor de negende keer zonder rijbewijs reed. In de auto werden een wurgstok en een mes aangetroffen. Het voertuig en de wapens werden door politiemedewerkers in beslag genomen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.


* MAN AANGEHOUDEN MET MESSEN EN VUURWAPEN

Een 25-jarige inwoner uit Strijen is maandagavond op de Rousseaustraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht de deur van de woning van zijn ex te hebben vernield. Tijdens de fouillering werden bij de man twee messen en enkele zakjes verdovende middelen (speed) aangetroffen. De man was mede door de drugs verward. Na onderzoek in de auto van de verdachte werd een alarmpistool aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader verhoor.


* BLIKSEMAFLEIDER GESTOLEN
MAASSLUIS - Maandagochtend heeft de eigenaar van een bedrijfspand aan de Govert van Wijnkade aangifte gedaan van diefstal. Onbekenden namen het afgelopen weekend de koperen bliksemafleider, zo'n 120 meter leiding, weg vanaf het dak.


* VRAAG ALTIJD NAAR LEGITIMATIE!!
In de afgelopen week zijn een aantal bewoners in en rondom de Esch benaderd door personen die zich uitgeven als medewerkers van Nuon. Zij bieden mensen contracten aan voor goedkope stroom. Na onderzoek en overleg met Nuon blijken deze mensen niet werkzaam bij dit bedrijf. Zodra bij de mannen om hun legitimatiebewijs wordt gevraagd haken ze af en vertellen een smoes. Laat nooit mensen zomaar binnen in uw woning. Vraag altijd naar hun legitimatiebewijs. Bel zonodig met het betreffende bedrijf en laat de colporateurs buiten wachten met de voordeur dicht! Als u het niet vertrouwt bel dan altijd direct met de politie!!


* POLITIE WAARSCHUWT VOOR OPLICHTINGSPRAKTIJKEN OP INTERNET

SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie waarschuwt mensen voor oplichtingspraktijken via de e-mail. Een oplettende inwoner van Spijkenisse kreeg een mailtje van zijn provider waarin zijn gebruikersnaam, wachtwoord, geboortedatum en woonplaats werden gevraagd om een bevestiging te krijgen van zijn e-mail. Hij vertrouwde dit niet en nam contact op met zijn provider. Die wisten van niets. Later kwam hij erachter dat de oplichter gebruik maakte van het e-mailadres swiftmombasa.com. Uit de tekst kan worden opgemaakt dat de mail afkomstig is uit een Afrikaans land. In Nederland hebben eerder soortgelijke oplichtingspraktijken voorgedaan door een bende uit Kenia. De politie waarschuwt mensen voor oplichting via internet en adviseert mensen altijd aangifte te doen.


* POLITIE AANWEZIG OP WIJKBOOMFEEST
VLAARDINGEN / WATERWEG-NOORD - De politie stond woensdagmiddag- en avond 16 juli met een stand op het wijkboomfeest aan het Marnixplantsoen. Dit feest was speciaal bedoeld voor de bewoners van de Vlaardingse Westwijk. Tussen drie uur 's middags en negen uur 's avonds werden zo'n 100 fietsen gegraveerd. Ook werden kaartjes uitgedeeld met de tekst 'Vertel het ons!'. Op deze kaartjes konden mensen allerlei zaken invullen wat men van de politie binnen de wijk verwachtte danwel wat men veranderd wilde zien. Agenten van het wijkteam Vlaardingen-West ontvingen ongeveer 60 kaartjes.

Copyright © 2008 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer