Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Jumpin'de Weel 2008; vier dagen sport en sfeer op hoog niveau!

De regen deed af en toe flink z'n best om deze editie van jumpin'de Weel in het water te laten vallen. Gelukkig kan de organisatie, ondanks de forse buien, terugkijken op een zeer geslaagd evenement. De sport was prima en de deelnemers waren zeer te spreken over de nieuwe bodem die goed waterbestendig is gebleken.

Knallende opening

Het wedstrijdterrein is vrijdag 18 juli feestelijk geopend door wethouder Marga Vermue. Zij stak zonder problemen de handen uit de mouwen en bracht met een schop het laatste stukje bodem aan. Hierna werd er een enorme champagnefles ontkurkt en gingen er honderden ballonnen de lucht in. Het werd vrijdag nog heel laat en erg gezellig aan de Brilletjesdijk in Nisse....

Sfeervolle omlijsting

In 4 dagen klonk ruim 600 keer de bel van de jury als teken dat de deelnemer zijn parcours mocht starten. De liefhebbers van de sport konden dus hun hart ophalen. Maar ook daarnaast was er van alles te zien en te beleven. Door de inzet van 120 vrijwilligers en een groot aantal sponsors zag het terrein er fantastisch uit. De streekmarkt op zaterdag was gezellig druk.

De paardencarrousel draaide overuren. Ook de andere activiteiten, zoals de wedstrijd van de ringrijders, de demonstraties van de folkloristische dansgroep Medioburgum, de voltigeurs, de minipony's en alle andere beestjes (zoals een vogelspin...) gaven het geheel een bijzonder sfeervolle omlijsting.

Lekker!

De inwendige mens kwam ook goed aan zijn trekken. Dagelijks werden er, naast honderden broodjes saté en hamburger, uitstekende maaltijden klaargemaakt. Vier koks schotelden de bezoekers heerlijke gerechten voor, variërend van typisch Zeeuws tot exotisch Portugees.

Mosselen, oesters met een heerlijk glaasje bubbels, de zintuigen kwamen niets tekort deze dagen.

Sawasdee, een wereld van verschil

Jumpin'de Weel heeft dit jaar besloten zich in te zetten voor kinderen in Cambodja.

Daarvoor is samengewerkt met de stichting Sawasdee. Zij doen al vele jaren buitengewoon goed werk in dit door oorlog verscheurde land. Het publiek heeft massaal lootjes gekocht.

Er waren door sponsors mooie prijzen beschikbaar gesteld voor degene die de winnaar van de rubriek klasse Z goed wist te voorspellen. Uiteindelijk kon er een bedrag van ¤ 2000,- overhandigd worden aan de heer Loontjens van de stichting Sawasdee. Een bedrag waar zij ongelooflijk veel mee kunnen als je bedenkt dat de kwaliteit van leven voor deze kinderen met 0,50 cent per dag al met sprongen vooruit gaat!

foto's zijn gemaakt door Digishot Yerseke

Einde persbericht: