SV 2008, nr. 83 inzake onderhoud winkelcentrum Lunetten

Ingezonden persbericht

2008 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
83 vragen van de heer H.IJ. van der Roest
(ingekomen 22 juli 2008)

Wethouder Giesberts heeft nog niet zo lang geleden naar aanleiding van de Utrecht monitor uitgesproken bang te zijn voor een teruggang van een gedeelte van de Wijk Zuid, namelijk Lunetten. Het winkelcentrum Lunetten is een centraal punt in de wijk. Over het onderhoud zijn de bewoners van Lunetten ontevreden. Dit winkelcentrum, hoewel twee jaar geleden nog gerenoveerd, is een bron van ergernis. Op vragen in de commissie op 8 juli jl over de Binnenstad heeft de wethouder aangegeven met gebruiksdrukkaarten te werken, die functioneren als een ophoogfactor voor de benodigde inzet op onderhoud.

Naar aanleiding van bovenstaande heeft de PvdA de volgende vragen:

1. Gelden deze gebruiksdrukkaarten ook voor gebieden buiten de Binnenstad waar intensiever gebruik van wordt gemaakt dan van andere plekken in de wijk?
2. Zo ja, wat kan een bewoner van Lunetten merken van het gebruik van deze gebruiksdrukkaarten?
3. Is het College bekend met de kwaliteit van de bestrating van het winkelcentrum Lunetten? Zo ja, wat is haar mening over de uitstraling van deze nog geen twee jaar oude bestrating?
4. Is het College het met de PvdA eens dat de keuze van deze bestrating toentertijd niet de juiste is geweest? Zo ja, is het College bereid samen met de winkeliersvereniging en het Bewoners Overleg Lunetten te kijken naar een deugdelijke oplossing?
5. Is het College het met de PvdA eens dat het onderhoud aan het Winkelcentrum te wensen overlaat? Zo ja, wil het College dan onderzoeken of het mogelijk is het onderhoudsniveau met name op en rond het winkelcentrum te intensiveren?

---- --