Ingezonden persbericht

Unisys en Microsoft realiseren snelheidsrecord dataoverdracht

- 1 terabyte TPC-H-data geladen binnen 30 minuten met Microsoft SQL Server 2008 -

Schiphol-Rijk, 22 juli 2008 - Unisys en Microsoft hebben een nieuw record gerealiseerd met behulp van SQL Server 2008 Integration Services 2008 (via het Extract, Transform and Load (ETL) tool). Binnen 30 minuten is meer dan 1 terabyte TPC-H data via het netwerk geladen in een database. Daarmee is het een nieuw ETL-record dat alle eerder gepubliceerde resultaten ruimschoots verslaat.

Na maanden van voorbereiding en verschillende pre-releases van SQL 2008 is het team erin geslaagd meer dan 1 terabyte TPC-H-data te laden in minder dan 30 minuten, waarmee het oude record van 45 minuten sneuvelde. Unisys en Microsoft hebben data in een SQL Server 2008 database geladen, waarbij gebruik gemaakt werd van de standaard ETL-tool (SSIS packages). Een Unisys ES7000/one Enterprise Server met 32 Intel Dual Core cpu's deed dienst als database server, en vier ES/3220L servers elk met 2 Intel Quad Core cpu's leverden de data aan.

"Het record laat zien dat de combinatie van SQL Server Integration Services 2008 (SSIS), SQL Server 2008, Windows 2008 en de ES7000 servers van Unisys het vermogen hebben om aanzienlijke datavolumes te verwerken in extreem korte tijd," zegt Henk van der Valk, Systems Architect, ES7000 Performance Center, Unisys Nederland. "Bedrijven zijn belast met een groeiend datavolume die in verschillende systemen moeten worden opgeslagen. Het is voor deze bedrijven van groot belang van te voren te weten dat de ETL-tool dat zij kiezen elk datavolume ondersteunt."

Bij de recordpoging is gebruik gemaakt van een DBGEN-tool van de TPC-H benchmark kit om meer dan 300 verschillende bestanden te genereren met een totale omvang van 1.18 terabyte. De dataset is parallel vanaf meerdere systemen ingeladen en bevat verschillende datatypen, waaronder tekstgegevens, geldbedragen, intrinsieke strings en flags.

De SQL database server draaide op een Unisys ES7000/one Enterprise Server, met 32 socket dual core Intel® Xeon(TM) 3.4 Ghz (7140M) processoren, 256 GB RAM en 8 dual port 4Gbit HBA's. De SQL Server-data werd opgeslagen op een EMC Clariion CX3-80 SAN, in een enkel rack met slechts 165 (146 GB/15 krpm) harde schijven. De database server draaide op een prerelease van SQL Server 2008 Enterprise Edition (V10.0.1300.4) en de RTM versie van het Windows Server 2008 x64 Datacenter Edition besturingssysteem.

"Door de intensieve samenwerking tussen de performance teams van Microsoft en Unisys en door gebruik te maken van high-end Unisys Enterprise Servers en de nieuwe Microsoft software releases hebben wij laten zien de verwerkingssnelheid en efficiëntie voor onze klanten aanzienlijk te kunnen vergroten," zegt Van der Valk. "Deze test is een mooi voorbeeld van onze samenwerking met vooraanstaande bedrijven in de industrie zodat wij onze klanten het beste kunnen bieden."

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.